Mārcis Auziņš uzstāsies Vējturu namā

© Publicitātes foto

Jūrkalnes dabas koncertzāle „Vējturu nams“ arī augustā piedāvās plašu mūzikas un mākslas programmu.

Šo ceturtdien, 12. augustā, Jūrkalnē ar koncertprogrammu „Lielā plūsma“ viesosies ģitārists Mārcis Auziņš. "Pārdomas par laiku, telpu un esību ir iedvesmojušas mani trešajam solo albumam. Muzikālā materiāla pamatā ir iekšēji rezonējošas sajūtas un atklāsmes par Visuma mūžam mainīgo dabu, neapturamo laika un notikumu ritumu un manu kā cilvēka un mūziķa lomu šinī procesā - Lielajā plūsmā. Es ticu, ka mana artava un loma bezgalīgā laika nogrieznī ir muzicēšana, komponēšana un koncertēšana. Mijiedarbībā ar klausītāju tas ir tas, kas mani spēcina, iedvesmo un motivē nekad neapstāties un būt pastāvīgā muzikālas izaugsmes virpulī,“ stāsta Mārcis.

Albumā “Lielā plūsma” apkopota jaunrade, kas tapusi pēdējo trīs gadu laikā dzīvojot, vērojot un dienu no dienas esot muzikālā fokusā, praktizējot ģitārspēli un no jauna to atkal un atkal atklājot. Koncertprogrammā līdzās albumā iekļautajai jaunradei izskanēs arī īpaši koncertprogrammai tapušas ģitāras aranžijas skaņdarbiem no tādiem pasaules mūzikas smagsvariem kā “The Beatles”, Stinga, Elvisa Preslija un daudziem citiem.

Jāpiebilst, ka no 13. līdz 21. augustam Jūrkalnes Ugunspļavā būs satiekama arī „Savpatība“ - unikāla publiska instalācija un muzikāls vēstījums, kas aicina saredzēt un sadzirdēt pašam sevi. Vides multimediālā instalācija sastāvēs no spoguļu objektiem, kuru muzikālajā noformējumā izmantots komponistu Santas Ratnieces un Ērika Ešenvalda radītie skaņdarbi. Atkarībā no atrašanās vietas un pārvietošanās ceļa, apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt atsevišķus instrumentus un balsis dažādās kombinācijās. Objektu šķautnēs spoguļosies režisora Roberta Rubīna dokumentētie Latvijas tīrradņu dziedājumu kadri, kurus diriģents Sigvards Kļava saticis savā pētnieciskajā ceļā vairāku gadu garumā - bērni ar eņģeļu balsīm un dzīvesgudri, dažādu vietu ļaudis.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais