Birmingemas simfoniskais orķestris Nelsona vadībā un Vestards Šimkus muzicēs LNO

Latvijas Nacionālajā operā diriģenta Andra Nelsona vadībā 26.novembrī un 27.novembrī koncertu sniegs Birmingemas simfoniskais orķestris.

Kopā ar vienu no pasaules labākajiem orķestriem spēlēs arī latviešu izcilais pianists Vestards Šimkus. Programmā būs Sergeja Rahmaņinova "Trešais klavierkoncerts" un Gustava Mālera "Piektā simfonija".

Diriģents Andris Nelsons Birmingemas simfoniskā orķestra māksliniecisko vadību uzņēmās 2008.gadā.

Dažu gadu laikā Andris Nelsons kļuvis par vienu no pasaules pieprasītākajiem jaunajiem diriģentiem. Andris Nelsons sāka karjeru kā ļoti labs trompetists un dziedātājs, vēlāk pievērsās diriģēšanai un no 2003. līdz 2007.gadam bija Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents. Viņš studējis Sanktpēterburgā pie Aleksandra Titova un daudz vērtīgu amata prasmju guvis no pasaulslavenā latviešu diriģenta Marisa Jansona.

Birmingemas simfoniskais orķestris ir viens no pasaules labākajiem simfoniskajiem orķestriem. Orķestris regulāri sniedz koncertus savā dzimtajā pilsētā, kā arī muzicē Eiropas prestižākajās koncertzālēs un festivālos. Orķestra skanējums atbilst britu orķestru labākajām tradīcijām, to lielā mērā savulaik izkopa pasaulslavenais maestro Saimons Retls, kurš bija orķestra priekšgalā divdesmit gadu, ievezdams to starptautisku panākumu lokā.

Pianists Vestards Šimkus ir prestižu starptautisku konkursu un vispasaules pianistu olimpiādes uzvarētājs, viņš muzicējis Eiropas ievērojamās koncertzālēs, kā arī Amerikā, Tuvajos Austrumos un Āzijā. Šopavasar populārais Vācijas skaņu ierakstu nams "Wergo" klajā laida CD ar Vestarda Šimkus atskaņotu starptautiski pazīstamākā Latvijas komponista Pētera Vaska klavierciklu "Gadalaiki".

Svarīgākais