„Alis P” sestdien koncertēs Cēsīs

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 7. augustā, Cēsu „Fono klubā” notiks šovasar vienīgais leģendārā Gundara Ruļļa grupas „Alis P” koncerts.

Grupas „Alis P” saknes meklējamas 80. gadu vidū Zviedrijā - pēc leģendārās Zviedrijas latviešu grupas „Prusaku ansamblis” izjukšanas, ģitārists un vokālists Gundars Rullis turpināja savu mūziķa karjeru zem nosaukuma „Alis P”. 1988. gadā tika izdots albums „Alis iet pastaigāt”, kurš plates formātā cita starpā nonāca arī līdz Latvijai. Pēc šī albuma tika sacerēti vēl vairāki singli, tostarp dziesma „Laimīgs”, kura 1990. gadā nokļuva vinila platē „Mikrofons - 90”. Plašu popularitāti piedzīvoja arī Gundara atdzejotā Boba Dilana dziesmas „Shelter From The Storm” versija „Aizvējā”, kura „Alis P” izpildījumā iekļauta izlasē „Latviešu šūpuļdziesmas”. Tikai veselus 20 gadus vēlāk ierakstu izdevniecības „Gauja” paspārnē iznāca nākamais „Alis P” albums „Uz priekšu” un atsākās aktīvāka grupas koncertdzīve. Kopā ar mūziķiem Edgaru Rubeni un Edgaru Āboliņu tika ierakstīti nākamie divi albumi „Attiecību putra” un „Ciparu pasaule”, kura tapšanā piedalījās arī mūziķe Elizabeta Lāce.

Šobrīd grupā spēlē tās dibinātājs, mūzikas un tekstu autors Gundars Rullis, kā arī Kristaps Grasis un Edgars Āboliņš. Gaidāms, ka Cēsu koncertā tiks atskaņotas dziesmas ne vien no visiem iepriekšējiem „Alis P” albumiem, bet arī pa kādai jaunai kompozīcijai no pašlaik topošā albuma.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais