Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Klajā nāk romantiskās komēdijas “Saki Jā!” tituldziesma

© Publicitātes foto

Kinoteātriem pēc ilgāka pārtraukuma atsākot darbu, 13. augustā pirmizrādi piedzīvos pirmā latviešu spēlfilma - režisora Māra Martinsona veidotā romantiskā komēdija “Saki Jā!”. Tās mūzikas skaņu celiņa autors Saecl laidis klajā spēlfilmas tituldziesmu.

“”Saki Jā!” ir trešā spēlfilma, kuras tapšanas gaitā sadarbojos ar Saecl,” stāsta režisors Māris Martinsons. “Manuprāt, šīs sadarbības veiksmīgais starts, rakstot mūziku “Jaungada taksometrs” abām daļām, tagad ir tikai loģisks turpinājums.” Šo filmu mūzikas celiņa tapšanā Saecl sadarbojies ar saksofonistu Denisu Pashkevich, kā arī improvizatoru Kozmenu.

Vasarīgas noskaņas un pozitīvisma pilnā romantiskās komēdijas “Saki Jā!” tituldziesma ir tapusi divu draugu “Saecl & Bruhons” sadarbības rezultātā. Jauniešu draudzība aizsākusies jau skolas laikā, un kopš tā laika viņi turpina meklēt kopīgo arī mūzikā. Radošā tandēma darbi jau iepriekš veidoti, īpaši akcentējot katra dalībnieka stiprās puses - Bruhons jeb īstajā vārdā Matīss Barons raksta dziesmu tekstus, melodijas un pārsteidz ar vokālajām dotībām, bet Saecl jeb Lorenss Martinsons komponē, producē un veido dziesmu aranžijas. Viņu pirmā kopīgi veidotā dziesma latviešu valodā izskanēja oriģināltelevīzijas Go3 seriālā “#Visimājās”. Režisors turpina: “Mūsdienīgam jauniešu stāstam tieši jauniešu radīta mūzika sajūtu līmenī ir ļoti aktuāla. Priecājos, ka arī šīs filmas tituldziesmai man ir iespēja izmantot tieši šī tandēma radīto dziesmu.”

Romantiskā komēdija “Saki jā!” kinoteātros nokļūs jau nākamnedēļ, 13. augustā. Filma ir mūsdienīgs jauniešu attiecību, draudzības un mīlas stāsts, kurā svarīgāk ir atbildēt, kāpēc vēlamies būt kopā, un cik ļoti viens otru pazīstam, pirms sacīt “jā!”. “Saki Jā!” gaitā caur mīlestības līkločiem vedīs aktrise Lelde Dreimane, mūziķis Nauris Brikmanis un influencere Evelīna Pārkere, kurai šī ir debija uz lielajiem ekrāniem.