Ventspils pilsētas svētkos uzstāsies islandiešu “Gus Gus”

© Kjartan Hreinsson

Šo sestdien, 7. augustā, Ventspils pilsētas svētku kulminācijai būs arī vērienīgs muzikālais piesitiens – ventspilnieki un pilsētas viesi varēs klausīties grupu “Sudden Lights”, “Jumprava” un “Gus Gus” koncertus.

Svētku programmu Reņķa dārzā pulksten 20 iesāks poproka grupa “Sudden Lights”, kuras skanējumu raksturo lipīgas, viegli dejojamas melodijas, mūziķu enerģija un jaunības degsme. Grupa sevi jau pierādījusi ar vairākiem spēcīgiem hitiem, kas iekarojuši Latvijas radiostaciju mūzikas topu virsotnes - “Klusumi”, “Aizņem man vietu”, “Priekšpilsētas valsis”, “Haosā” un citas. Savukārt pulksten 21 ar vienīgo šī gada lielkoncertu uz skatuves kāps leģendārā grupa “Jumprava” - viņi atskaņos jubilejas superhitu programmu “XO”, kuru pirms diviem gadiem izpildīja pilnībā izpārdotā koncertā “Arēna Rīga”. Jāpiebilst, ka šobrīd tiek aktīvi strādāts pie spēlfilmas “Jumprava. Lielais notikums”, kas pie skatītājiem nonāks 2022. gada sākumā.

Pēc grandiozās svētku uguņošanas pusnaktī uz skatuves kāps elektroniskās deju mūzikas zvaigznes - grupa “Gus Gus” no Islandes, kas 2012. gadā jau viesojās Ventspilī, tūres “Arabian Horse” ietvaros. Šī grupa starptautisku atzinību guvusi 90. gadu nogalē. “Gus Gus” dalībnieku sastāvs ir vairākkārt mainījies, bet kodols palicis nemainīgs - Bigi Viera (Biggi Veira) un hipnotiskās balss īpašnieks Daniels Agusts (Daníel Ágúst). Pēc 25 gadu muzicēšanas, koncerttūrēm un neaizmirstamām dzīvajām izrādēm, “Gus Gus” atgriežas ar jaunu albumu “Mobile Home” un jaunu grupas dalībnieci - skaistās balss īpašnieci Margrētu Ranu (Margrét Rán) no projekta “Vök”. Ventspils būs viena no pirmajām vietām Eiropā, kur klātienē izskanēs jaunā tūres programma.

Ieejas maksa būs nieka seši eiro. Biļetes būs iespējams iegādāties no pulksten 19 kasēs pie Reņķa dārza. Bērniem līdz 6 gadu vecumam vecāku klātbūtnē ieeja bez maksas. Reņķa dārza tirdzniecības teritorijas apmeklējums būs bez ierobežojumiem, savukārt, koncerta teritorijā pie ieejas jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais