Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Astro’n’out” prezentē jaunas dziesmas video

© Publicitātes foto

Uzburot vasarīgu noskaņu, grupa “Astro’n’out” nākusi klajā ar jauna singla “Lidmašīnas režīmā” videoklipu. Tas ļauj noskaņoties grupas 21. augustā gaidāmā brīvdabas koncerta Mežaparka Zaļajā teātrī potenciālajām sajūtām.

Grupas “Astro’n’out” jaunā dziesma “Lidmašīnas režīmā” padevusies ļoti lipīga, arī tās videoklips ir interesants. Šoreiz video nav redzama “astronautu” soliste Māra Upmane-Holšteine un grupas biedri, bet gan 11 - 12 gadus veci jaunieši, kas ataino “Astro'n'out” tēlus un grupas ikdienu, caur bērniem raksturīgu prieku atgādinot, ka dzīve ir jādzīvo ar prieku un aizrautību, baudot vasaru un draudzību. “Jaunieši šajā video ar savu attieksmi un sižeta līniju mums pašiem atgādina divus jautājumus: pa kuru laiku mēs pieaugām un aizmirsām priecāties kā bērni? Un reizē - vai mūsdienu bērni nepieaug par ātru? Tomēr pats galvenais - klips ir par draudzību, kopā būšanu un komandas garu, kas ir būtisks stūrakmens grupas “Astro’n’out” pastāvēšanā,” saka Māra.

Videoklipa galvenā pērle ir Una, “astronautu” ģitārista Mārtiņa Elerta meita, kura iejutusies Māras lomā, apburot ar savu dabiskumu un pārliecību. “Lepojos par Unas apņēmību, ilgi nedomājot un piekrītot mesties iekšā šajā piedzīvojumā. Esot klāt filmēšanas procesā, bija interesanti vērot, kā jaunieši iekāpa mūsu kurpēs, vienlaikus apzinoties, ka tūdaļ jau viņi sāks piepildīt paši savus sapņus,” tā Unas tētis Mārtiņš Elerts.

Paši “Astro’n’out” mūziķi klipu arī režisējuši un producējuši (sadarbībā ar video autoru, “Colortime” režisoru un operatoru Jāni Dunkuru), tāpēc viss sanācis kā dzīvē, klips patiešām esot kā no grupas dzīves. Ieskaitot kebabu ēšanu, kas esot neatņemama studijas darbu sastāvdaļa. “Tie tiešām esam mēs!” apstiprināja Māra. “Kad paši ir klāt ar savām radošajām idejām pie klipa veidošanas, tad arī rezultāts ir labāks. Esmu baigi lepna [par šo klipu], tas bija kopīgs un foršs darbs!” Dziesma “Lidmašīnas režīmā” tapusi sadarbībā ar grupas ilggadējo draugu - producentu DJ Rudd (Rūdolfs Budze) - un ar AKKA/LAA stipendiju atbalstu.