Lana Švilpe radījusi jaunu Ziemassvētku dziesmu

Latviešu dziedātāja Lana Švilpe ir ierakstījusi Ziemassvētku dziesmu "I saw the light", kura nonāks Latvijas radiostaciju ēterā jau šī gada novembra sākumā. Tā būs pirmā Latvijā izdotā Ziemassvētku dziesma, kas atspoguļos mūsdienu sabiedrības problēmas, kuras radījusi ekonomiskā nestabilitāte.

"Ziemassvētki man vienmēr ir bijuši mīļākie gada svētki. Līdz pat šim brīdim es ticu šo svētku brīnumam un tam, ka piepildās visas kvēlākās vēlēšanās," stāsta dziedātāja Lana Švilpe. "Tomēr diemžēl šodien Latvijā ne katrs spēj piepildīt savas Ziemassvētku vēlēšanās. Katru gadu decembrī ielas pilsētās ir pilnas ar krāsainām reklāmām, kas sola prieku un jautrību, bet daudziem tam nav pietiekami līdzekļu, lai to atļautos. Nereti šiem ļaudīm nākas justies nepiederīgiem gaišajiem svētkiem. Dziesmā "I saw the light" es vēlējos atgādināt cilvēkiem to, ka Ziemassvētki tas nav iemesls tam, lai tērētu daudz naudas dāvanu iegādei. Ziemassvētki pirmām kārtām ir iemesls tam, lai atcerētos, ka vienmēr ir cerība uz gaišāku rītdienu. Lai cik grūti arī nebūtu, ir jāspēj sapņot tālāk un tiekties pēc gaišākas nākotnes."

Dziesmas "I saw the light" mūzikas autore ir Lana Švilpe, bet teksta autors ir Nikita Kellermans.Ir iecerēts, ka dziesma "I saw the light" tiks izdota arī Lielbritānijā CD formātā līdz 2011.gada beigām.

Izklaide

Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no 3 kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.