Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Saulkrasti aicina uz kamermūzikas festivālu

© Publicitātes foto

Saulkrastos pavisam drīz risināsies astotais kamermūzikas festivāls “Satikšanās Saulkrastos” - no 5. līdz 15. augustam. Šajā festivālā mūziķi un komponisti tiekas, lai divu nedēļu garumā priecētu klausītājus ar īpašu kamermūzikas programmu.

Kamermūzikas festivāls Saulkrastos ir radoša darbnīca, kurā mūziķi un komponisti satiekas jau astoto gadu pēc kārtas. Šos mūzikas svētkus 2014. gadā dibināja vijolniece Magdalēna Geka. Lai gan lielai daļai festivāla dalībnieku ikdiena noris dažādās pasaules koncertzālēs, joprojām nav mazinājusies vēlme priecēt saulkrastiešus un pilsētas viesus. Jau trešo gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs ir vijolnieks Konstantīns Paturskis, kamerorķestra “Kremerata Baltica” mūziķis.

Festivāla atklāšanas koncerts norisināsies 5. augustā kultūras namā “Zvejniekciems”, kur klarnetiste Anna Gāgane, vijolniece Magdalēna Geka un pianists Lūkass Loss (kopā - trio “Carmine”, atskaņos Johana Baptista Vanhala, Arama Hačaturjana un Bēla Bartoka skaņdarbus. Jau nākamajā dienā, 6. augustā, klausītājus ar kino mūzikai veltīto programmu “Kino atspulgi” turpat iepriecinās trio “Fabel” (klarnetiste Anna Gāgane, čellists Kristaps Bergs un pianiste Linda Leine), bet 8. augustā šajā pat kultūras namā uzstāsies nopelniem bagātais klavieru kvartets “Quadra”. Festivāla otrajā nedēļā dalībnieki klausītājiem piedāvās vēl divas koncertprogrammas.