Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kalnciema kvartālā savas jaunās dziesmas spēlēs Shipsea

© Publicitātes foto

4. augustā Kalnciema kvartālā vasaras sezonas koncertu sniegs projekts “Shipsea”, kurā darbojas Jānis Šipkēvics, Miķelis Putniņš un Rūdolfs Macats. 

Kolorītais mūziķu trio izpildīs Jāņa Šipkēvica radītu jaunu mūziku, kas tapusi ārpus grupas “Instrumenti” repertuāra. “Shipsea” ir projekts, ko dziedātājs, komponists un grupas “Instrumenti” līdzdibinātājs Jānis Šipkēvics radīja 2015. gadā. Debijas minialbums “Shipsea” tika izdots kā solodarbs, un notika virkne izpārdotu Šipkēvica solokoncertu K. K. fon Stricka villā un Latvijas reģionos.

Šobrīd Jānis Šipkēvics ar domubiedriem Miķeli Putniņu un Rūdolfu Macatu uzsākuši darbu pie projekta “Shipsea” jaunā albuma, kas dienasgaismu ieraudzīs šā gada nogalē. Kalnciema kvartāla koncerta apmeklētājiem būs unikāla iespēja vieniem no pirmajiem ieklausīties topošā albuma muzikālajā materiālā. Tāpat koncertā izskanēs jau zināmās Šipkēvica solodaiļrades kompozīcijas “Taviem ceļiem”, “Mežaparks”, “Citu vārdu” u.c.

“Esmu ļoti priecīgs uzstāties Kalnciema kvartālā, jo, manuprāt, šī vieta vienmēr ir kā tāds suverēns festivāls, kas sevī iemieso skaistu, jēgpilnu prieku - prieku par dzīvi; tā teikt, dzīves svinēšana!” saka Šipkēvics. “Tāpat esmu priecīgs, ka šajā koncertā varēšu spēlēt savu mūziku un stāstīt savu dzīvi, ko esmu piedzīvojis nesenākajos piecos gados. Tā ir mūzika, kas man pašam ir ļoti nozīmīga, tie ir personīgi piedzīvojumi, taču ar lielu prieka un saules devu tajā. Ielīksmots jūtos arī par iespēju uzstāties kopā ar Miķeli Putniņu un Rūdolfu Macatu, jo šis trio manā muzikālajā dzīvē ir brīnišķīgs atradums.”