Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kārlim Lācim un Aijai Vītoliņai jauns video

© TaalMedvide

Komponista Kārļa Lāča un dziedātājas Aijas Vītoliņas radošajam tandēmam tapis jauns video - dziesmai "Kādām dīvainām kustībām". Klips tapis kā stāsta turpinājums jau ziemā aizsāktajam videostāstam par Kārli Lāci un Aiju Vītoliņu: no aukstās un sniegotas ziemas, abi mākslinieki nokļuvuši svelmainajā vasarā, pilnā ar ceriņu smaržu.

Lai gan dziesmas “Kādām dīvainām kustībām” videoklips filmēts vasarīgos apstākļos, Kārļa un Aijas jokainie tērpi nemaz par to neliecina. “Sanācis tā, ka pirmajam singlam "Pilns kociņš tumšsarkanu ķiršu" no jaunā albuma “Lācis. Aija. Divatā” video tika uzfilmēts rudenī, otrs video dziesmai "Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma" - ziemā, un tad nu pavisam ātri sapratām, ka sāk veidoties tāds kā četru gadalaiku cikls, un nākamais video jāfilmē vasarā, kā stāsta turpinājums. Domāju, ka stāsts ar šo nenoslēgsies un to turpināsim, kad iestāsies cikla trūkstošais gadalaiks - pavasaris,” prāto Kārlis Lācis.

“Dziesma “Kādām dīvainām kustībām” ir viena no manām visvismīļākajām, ko Lācis man uzrakstījis. To dziedot, vienmēr izstāstu šo stāstu kā pirmoreiz gan sev, gan klausītājiem. Caur skaisto melodiju un Imanta Ziedoņa maģiskajiem vārdiem, katrs šīs dziesmas laikā var nonākt pie tā, kas viņam ir tas cilvēks ar tām dīvainajām acīm kā paegļu mežs,” stāsta Aija Vītoliņa. Mūzikas video autore ir Elīna Veigule-Bernāne, bet operators - Kārļa dēls Francis Gustavs Lācis.