Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Myles Kennedy “The Ides Of March”

© Publicitātes foto

Amerikāņu alternatīvā metāla, “hard & heavy”, postgrandža un pat blūzroka vokālista/ģitārista Mailsa Kenedija (īstajā vārdā Mailss Ričards Bass) kontā ir rakstu darbi kādos 15 studijas albumos.

Plašākai auditorijai viņš šā gadsimta sākumā atzīmējās kā grupas “Alter Bridge” līderis - ar šo gana veiksmīgo blici izdoti jau seši studijas albumi, no kuriem pēdējais (“Walk The Sky”) nācis klajā pirms diviem gadiem. Taču, protams, diez vai ar šo grupu Mailss Kenedijs palicis atmiņā lielākajai daļai rokmūzikas cienītāju - vokālists ilgus gadus muzicējis kopā ar monstruālo “Guns’N Roses” ģitāristu Slešu projektā “Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators”, ar to laižot klajā trīs albumus. Jāatzīst, ka Mailss Kenedijs laikam ir vienīgais, kurš balss tembra ziņā varētu aizstāt kaprīzo Ekselu Rouzu, tāpēc šo projektu “Guns’N Roses” fanu armija uzņēma kā savējo. Starp citu, arī šogad “konspiratoriem” plānots jauns ripulis, un tas nekas, ka Slešs, kā zināms, atkal apvienojies ar Ekselu Rouzu un pārējiem zem “Guns’N Roses” karoga. Savukārt “The Ides Of March” ir Kenedija otrais soloalbums - 2018. gadā tika izdots “Year Of The Tiger”. Jauno darbu Kenedijs lielākoties ierakstījis pats, palīgos ņemot vien dažus senos cīņubiedrus no “Alter Bridge” un Sleša kopprojekta laikiem. Britu salās šis albums tika Top 20, kas nozīmē, ka vismaz no komerciālā viedokļa tas ir izdevies.

PAR. Diezgan labs un enerģisks albums - tādas dziesmas kā “Get Along”, “A Thousand Words” un “Wake Me When It’s Over” droši vien patiks “Guns’N Roses” cienītājiem un arī labas smagās rokmūzikas cienītājiem vispār. Amerikāniska roka piesitiens (mazliet pat ar kantri elementiem), asas un kārtīgas ģitāras, Kenedija griezīgais vokāls - sajūtas kā Teksasā.

PRET. Šķiet, Mailss Kenedijs ir pārvērtējis savus spēkus, jo pilnībā ar visu šo skaņu materiālu viņš acīmredzami nav ticis galā - pietrūcis jaudas vai pulvera. Arī gar rokbalādēm šim vīram labāk negrābāties, “The Ideas Of March” un “Love Rain Down” nekādu sajūsmu neizraisa. No kopumā šajā albumā iekļautajām 11 kompozīcijām garām kasei ir kādas piecas vai sešas. Vai pat vairāk.