Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Atzīmējot Pieci.lv jubileju, notiks muzikāli dārza svētki

© Publicitātes foto

Svinot Latvijas Radio 5 - Pieci.lv astoto jubileju, šo piektdien, 23. jūlijā, no pulksten 13 līdz 23 notiks dārza svētki. Iepriecinošākā vēsts – ieeja bez maksas! Daudzus neiepriecinošā vēsts – kovidsertifikāts gan būs vajadzīgs.

Šo dārza svētku laikā no „Hanzas Perona” terases noritēs tiešraide ar rolanda če, Aivo Oska, Elizabetes Gailes, Kato un AnnasKristas, kā arī grupu „Citi Zēni” un „Sudden Lights” uzstāšanos. Dienas garumā būs klausāmas arī aktuālas sarunas par dārzu un augu nozīmi pilsētvidē. Dārza svētkus varēs apmeklēt klausītāji ar derīgu digitālo Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Koncertu tiešraides būs redzamas Latvijas Radio 5 - Pieci.lv “Facebook” lapā.

Pirmie notikumi “Hanzas Perona” terasēs fiksējami pulksten 13.45, kad plānota saruna ar Latvijas Dabas fonda pārstāvi, botāniķi Rūtu Sniedzi-Kretalovu. Ja par muzikālo sadaļu, tad pirmie uz skatuves kāps atraktīvie “Citi Zēni” - jau pulksten 14.30. Pēc tam būs saruna ar ainavu arhitekti, Sporta pils dārzu veidotāju Ilzi Rukšāni, bet muzikālā sadaļa turpināsies pulksten 16.30, kad uzstāsies ļoti interesantā dziedātāja Elizabete Gaile. Pulksten 18.30 - Aivo Oskis, tad atkal “zaļā pauze” jeb saruna ar Ievu Reinholdi (bloga un podkāsta “Uz palodzes” autore), savukārt pēc tam skatuve tiks atvēlēta jaunajiem un cerīgajiem: pulksten 19.30 - AnnaKrista (Anna Krista Ostrovska), pulksten 20.30 - reperis rolands če, pulksten 21.15 - Kato (Anna Zankovska) un pulksten 22 - “Sudden Lights”.

Dārza svētku laikā noritēs interesantas sarunas par aktuālu tēmu - augu vietu pilsētā kā būtisku aspektu pilsētnieku dzīves kvalitātes uzlabošanā un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā. Būs dzirdamas arī intervijas ar ekspertiem un praktiķiem, lai noskaidrotu, kā palīdzēt pilsētai kļūt zaļākai un kā veiksmīgi apzaļumot savu privāto telpu. Jubilejā radio kolektīvs kopā ar mūziķiem izveidos arī Latvijas Radio 5 - Pieci.lv pārvietojamo dobi, lai Rīgu padarītu zaļāku. „Radio dārza svētkos būs lieliska iespēja vienā vakarā dzirdēt Latvijas popmūzikas šī brīža labākos jaunos censoņus. Katrs no viņiem būs kā jubilejas tortes gabals - tos nobaudīt aicinām visus mūsu klausītājus,” tā Latvijas Radio 5 - Pieci.lv radošais direktors Toms Grēviņš. Jāpiebilst, ka Latvijas Radio 5 - Pieci.lv jubilejas atzīmēšana ir tradīcija, kuras laikā radiostacija raida aktuālāko mūziku un skar dažādas kultūras, mākslas, ekoloģijas u.c. tēmas.