Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“bet bet” iesākuši jubilejas tūri, Rīgā būs tikai viens koncerts

© Publicitātes foto

Ar koncertiem Neretā, Koknesē, Dikļu Neikenkalna dabas koncertzālē un Jaunjelgavā savu 30 gadu jubilejas tūri iesākusi grupa “bet bet”. Sākotnēji grupa bija ieplānojusi ar koncertiem apceļot visu Latviju, taču sakarā ar pasākumu ierobežojumiem 16 no plānotajiem koncertiem nācās atcelt.

Pašlaik “betbetiešu” tūres grafikā vēl paredzēti koncerti 1. augustā Alūksnē, 13. augustā Smiltenē, 14. augustā Ainažos, 15. augustā Valkā, 27. augustā Vērgalē un 28. augustā Valdemārpilī, bet vienīgais grupas jubilejas koncerts Rīgā notiks 29. augustā “Hanzas perona” Vasaras peronā. Vienlaikus tas būs arī Guntara Rača jaunās grāmatas “365” 3. daļas atvēršanas svētku pasākums. Koncertā tiks atvērta arī grupas “bet bet” 60 populārāko dziesmu nošu grāmata. Paredzēta tikšanās ar mūziķiem un autogrāfi pēc koncerta. Uz šo jubilejas pasākumu pieejamas tikai 500 biļetes.

Guntara Rača dzejoļu grāmatas “365” 1. un 2. daļas guva galvu reibinošus panākumus grāmatu topos visā Latvijā un kļuva par pieprasītākajām grāmatām Latvijā 2017. un 2018. gadā. Dzejoļu grāmatai tas bija vēl iepriekš nepieredzēts panākums. “Šogad atkal atsāku rakstīt vienu dzejoli dienā un esmu bezgala gandarīts, ka savu jauno dzejoļu grāmatas “365” 3. daļu varēšu atvērt kopā ar saviem labākajiem draugiem, svinot arī grupas jubileju. Man tas nozīmē ļoti daudz, jo lielāko savas dzīves daļu esam pavadījuši kopā un joprojām katra satikšanās uz skatuves mums pašiem ir lieli svētki. Jubilejas programmā esam iekļāvuši arī mazāk spēlētas dziesmas, kā arī dažu dziesmu jaunas versijas, bet, protams, neiztiksim arī bez visām līdzi dziedamajām dziesmām. Tie patiešām būs svētki!” tā Guntars Račs.

Jāatgādina, ka grupa “bet bet” dibināta 1991. gada pavasarī. Tas notika, sadaloties tolaik jau populārajām grupām “Jauns Mēness” un “Zodiaks”. Pēc pirmās ASV turnejas “Jaunu Mēnesi” pameta Guntars Račs (bungas, balss), Aivis Kalvāns (bass) un Uģis Tirzītis (ģitāra, balss), savukārt atgriežoties no Amerikas arī grupas “Zodiaks” “pirmā vijole” Zigfrīds Muktupāvels (balss, vijole, taustiņi) nolēma meklēt citus sabiedrotos. Tolaik neviens pat nenojauta, ka jaunā grupa ar pavisam nelielām sastāva maiņām spēs noturēties un kopā muzicēt vairāk nekā 30 gadus, izdodot deviņus studijas albumus un četras labāko dziesmu izlases.