RECENZIJA: Maroon 5 “Jordi”

© Publicitātes foto

Amerikāņu poproka grupa “Maroon 5” ar vokālistu Adamu Levinu priekšgalā ir gaidīti viesi gan ar koncertiem stadionos, gan ar jaunām platēm mūzikas ierakstu veikalos.

Lūk, viņu septītais studijas garadarbs - iepriekšējais albums “Red Pill Blues” tika izdots 2017. gadā. “Albums ir nosaukts mūsu menedžera vārdā, mēs šo lietu [grupu] uzbūvējām kopā. Kaut kas no manis turpmāk vienmēr būs zudis. Viņa zaudējums ir traģisks, mēs joprojām mācamies, kā tikt ar to galā,” šī albuma vēstījumu menedžera Džordana Feldsteina piemiņai (viņš mira 2017. gadā) kādā intervijā paudis Levins. Ierakstā piedalījusies vesela virkne slavenu viesmūziķu, tostarp Megan Thee Stallion, Stīvija Niksa (“Fleetwood Mac”), H.E.R., reperi YG un Blackbear, arī Juice Wrld un citi. Novitāte - šis ir pirmais albums, kurš ierakstīts bez basģitārista Mikija Mādena, kurš tika pasperts no grupas pagājušajā gadā saistībā ar arestu par vardarbību ģimenē. Stilistiski tas tiek raksturots kā pops, elektropops, “tropical house” un pat hiphops. Rietumu mūzikas kritiķi albumu nav žēlojuši: ja “NME” vēl aiz inerces tam ielikuši trīs zvaigznītes, tad pārējie devuši divas vai pat vienu (!) zvaigžņeli, kas kopumā “Metacritic” rangā šim albuma devis 45 punktus no simts. Pat grūti šo rezultātu ar kaut ko salīdzināt, jo tik niecīgs punktu skaits vēl nav redzēts, šķiet, nevienai no A klases grupām…

PAR. Tādas dziesmas kā “Beautiful Mistakes” (kopā ar Megan The Stallion) un “Remedy” (kopā ar Stīviju Niksu), arī skaistā “Lost” savus klausītājus gan atradīs.

PRET. “Maroon 5” nepārtraukti deklarējuši, ka joprojām tikai strādā pie sava stila, taču šoreiz viņi ir “aizstrādājušies” totālos un galīgos neceļos. Jau “Red Pill Blues” bija liela vilšanās, taču, salīdzinot ar jauno ripuli, tas bija teju vai šedevrs. Pat grūti iedomāties, ko ieteikt kā uzskatāmāko piemēru minēto vārdu patiesuma apliecināšanai, jo draņķīgu gabalu te ir pārpārēm - šķiet, ka labākais klausītāju atbaidītājs varētu būt “Seasons” (un tas ir “Maroon 5”, nopietni?). Rietumu mūzikas kritiķus var saprast - vairāk par vienu zvaigznīti un to pašu aiz žēlastības “Maroon 5” par šo darbu nav pelnījuši.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais