Ilona Balode ar grupu “Abstinence” publicē jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

Ar dziesmu “80-tie” par sevi atkal atgādinājusi grupa “Abstinence”, kuras redzamākais tēls ir vokāliste un aktrise Ilona Balode-Ūdre. Turklāt šoreiz tās ierakstā piedalījušies arī viņas vīra Rolanda Ūdra grupā “The Hobos” muzicējušie kolēģi Egons Kronbergs un Mārtiņš Burkevics.

Dziesmas “80-tie” mūzikas autors ir Gatis Gaugers, bet teksta autore ir Ilona Balode-Ūdre. “Dziesma „80-tie“ vēsta par karstām vasaras dienām, kad tikko nolijis lietus un atmināmies par to, kas bijis. Par smeldzi, kas ielīst krūtīs, apzinoties to, ka laiks slīd caur pirkstiem neapturami gaistot - viens mirklis un tagadne jau ir kļuvusi par pagājību, nebeidzamais laika rats rit, mēs esam šeit un nākamā brīdī jau kļūstam par atmiņām...” tā tiek pieteikta šī dziesma.

Dziesmas “80-tie” tapšanā piedalījušies Ilona Balode-Ūdre (vokāls, akordeons), Gatis Gaugers (taustiņi), Egons Kronbergs (ģitāra), Mārtiņš Burkevics (bass, bekvokāls) un Kaspars Grīnbergs (bungas). Šoreiz “Abstinences” rindās nemana otru šīs apvienības līdzdibinātāju Valēriju Cīruli, ar kuru kopā Ilona februārī laida klajā dziesmu “Pasaciņa”, kas veiksmīgi iekaroja savu vietu “Latvijas Sirdsdziesmas” aptaujā. Savukārt pieredzējušais Gaugers sadarbībā ar Ainaru Virgu un Guntaru Raču martā bija izdevis dziesmu “Sargā savu dvēselīti” - tā savukārt pastaigājās pa LR2 “Muzikālās bankas” apcirkņiem. Ja kāds to palaidis garām, tad tas nav brīnums - ar tādiem monstriem kā Virgu un Raču varēja sadarināt arī kaut ko krietni veiksmīgāku… Diemžēl tieši tas pats sakāms arī par jauno “Abstinences” gabalu - prātā tas nepaliek nu absolūti nemaz un ne ar ko (ja nu vienīgi ar taustiņu partiju), tomēr tajā ir vērts ieklausīties (vai vēl labāk - paskatīties teksta video) Balodes teksta dēļ.

Par grupu “Abstinence”. Tas ir “unikāls muzikāli mākslinieciskais veidojums, kas audzis, ģenerējies un pārtransformējies dažnedažādos veidolos kopš 2008. gada,” tā to piesaka paši mūziķi. Sākotnēji tā sevi pieteica kā smagās mūzikas grupu ar Balodi priekšgalā, kas uzstājās tādos alternatīvās mūzikas klubos kā „Melnā Piektdiena“, „Depo“, „Fontaine Palace“ Liepājā un citur, stilistiski kā savu primāro žanru apzīmējot industriālo, alternatīvo roku. Populārākais to laiku gabals bija plēsonīgā dziesma “Siltumnīcas zēni” ar Balodes histērisko vokālu trumpī - viņa tolaik vēl bija Dailes teātra aktrise.

Laika gaitā “Abstinences” rindās nomainījušies dažādi sastāvi. Pie grupas šūpuļa klāt stāvēja arī „ The Hobos“ basģitārists Mārtiņš Burkevics, „Dzelzs vilka“ bundzinieks Mārcis Judzis, taustiņinstrumentālists un komponists Gatis Gaugers, ilgu laiku grupā darbojās ģitārists Valērijs Cīrulis („Jauno Jāņu Orķestris“, ex”Dzelzs vilks”) - nemainīgi grupā bijusi tikai Balode. Sākotnēji grupas muzikālajā materiālā dominēja Gatis Gaugers un Valērijs Cīrulis, kuri abi komponēja mūziku, bet vārdus radīja Ilona, taču šobrīd “Abstinencē” mūziku rada Gaugers. “Dziesma „80-tie“ ir grupas pieteikums jaunajā veidolā, citā skanējumā, citā desmitgadē,” norāda grupa. Jāpiebilst, ka “Abstinences” sākotnējā sastāva ilggadējais bundzinieks Kaspars Grīnbergs (ex„Deus Sex Machina“, „Huskvarn“) pārcēlies uz dzīvi ASV, taču viņš noteikti vēlējies piedalīties šajā īpašajā ierakstā un iespēlējis bungas attālināti Losandželosas “Ultimate Studios” producenta Čārlija Veimaira (Charlie Waymire) uzraudzībā.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais