Jaunajā pilsētas festivālā bez distances uzstāsies britu grupa “The Tiger Lillies”

© Daniela Matejschek

Jaunajā pilsētas festivālā bez distances “Var! Būt!”, kas notiks 30. un 31. jūlijā Rīgas kultūrtelpā “Hanzas perons” un “Vasaras perona” terasē, uzstāsies arī britu tumšā kabarē grupa “The Tiger Lillies”, papildinot festivāla galveno mākslinieku programmu.

“The Tiger Lillies” ir kolorītā dziesminieka Martyn Jacques jau vairāk kā pirms 30 gadiem izveidota muzikālā apvienība, kas attīstījusi unikālu stilu, sajaucot kopā 20. gadsimta pirmās puses kabarē stilistiku ar panku attieksmi un bez tabu dziesmu tekstiem. Viņu uzstāšanās allaž rada plašu emociju amplitūdu, un nav šaubu, ka tā notiks arī šoreiz, kad “The Tiger Lillies” uz Rīgu būs atveduši savu jaunāko, Covid-19 pandēmijai veltīto programmu.

Britu ražīgāko muzikālo apvienību - pavirši pārlapojot “The Tiger Lillies” diskogrāfiju, tajā var uziet 36 (!) studijas CD un trīs audiokasetes - nespēja apturēt pat pandēmijas laiks, ļaujot aizvietot piesātinātā koncertgrafika apstāšanos ar intensīvu darbu studijā, kā rezultātā diskogrāfija papildināta ar četriem albumiem. Divi no tiem bija veltīti tieši Covid-19 pandēmijai, saglabājot “The Tiger Lillies” piemītošo melno un brīžiem ļoti drosmīgo humora izjūtu, kā arī spēju sacerēt aizvien jaunas melodijas grupas ne ar ko nesajaucamajā manierē. Rīga būs viena no pirmajām vietām, kur “The Tiger Lillies” jeb Martyn Jacques kopā ar basģitāristu Adrian Stout un bundzinieku Jonas Golland pandēmijai veltīto koncertprogrammu izpildīs īstā koncertā ar klausītāju klātbūtni.

Festivālā “Var! Būt!” kopumā darbosies trīs skatuves: uz “Vasaras perona” skatuves “Būt!” muzicēs publikai labi zināmi mākslinieki, bet “Hanzas perona” iekštelpu skatuve tiks atvēlēta intīmākai un eksperimentālākai muzikālajai gaisotnei. Turpat darbosies arī dīdžeju skatuve “Nakts”, kas līdz pat trijiem naktī būs atvēlēta dažādas muzikālās stilistikas dīdžeju setiem. Pilna festivāla programma vēl tiks izziņota, bet jau tagad tajā ir tādi vārdi kā “Ewert and The Two Dragons” (Igaunija) un Niklas Paschburg (Vācija), bet pašmāju krāsas pārstāvēs poproka grupa “Carnival Youth”, džezfanka grupa “Very Cool People”, hiphopa mākslinieks Ozols, dziedātāja Linda Leen ar grupu un elektroniskās mūzikas māksliniece Sign Libra.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais