Koncertzāle “Cēsis” aicina uz vasaras koncertiem klātienē

© Publicitātes foto

No jūlija Koncertzāle “Cēsis” piedāvā vasaras koncertu programmu, tiekoties ar saviem klausītājiem klātienē.

Pirmais koncerts gaidāms 18. jūlijā, kad izskanēs Raimonda Paula, Latvijas Radio bigbenda un solistu Daumanta Klaniņa un Ances Krauzes, programma “Dienvidu akvareļi”. Tās uzmanības centrā ir Maestro mūzika, kas tapusi 60. gados - laikā, kad Paula mūziku caurstrāvo komponistam tik tuvais džezs. Koncertā skanēs arī tēmas no mūzikliem un dziesmas ar Alfrēda Krūkļa vārdiem. Pirms koncerta tiks atklāta arī vasaras mākslas izstāde “Mana telpa / My Space”, kurā līdz pat rudenim būs skatāmi Ilzes Preisas maģiskā reālisma stilā tapuši darbi.

Turpinot “Trīs Balanas” rezidenci Koncertzālē “Cēsis”, 24. jūlija vakarā klausītājiem būs iespēja klausīties īpaši koncertzāles mākslinieciskajai programmai veidotu starptautisku projektu “Mūzikas labirints”, kas tapis ar Vācijas vēstniecības Latvijā atbalstu. Berlīnes filharmonijas Karajana akadēmijas absolventi kopā ar izciliem Latvijas jaunajiem mūziķiem un solistiem - vijolnieci Kristīni Balanas un Berlīnes filharmonijas orķestra vadošo klarnetistu Vencelu Fuksu - atskaņos lielo mūzikas ģēniju radītus skaņdarbus. Ansamblis klausītājiem piedāvās programmu, kuru ieskauj Volfganga Amadeja Mocarta kompozīcijas, bet tās centrā skanēs ārkārtīgi sarežģītais baroka komponista un vijolnieka Pjetro Lokatelli “Laberinto Armonico”. Starptautisko orķestri vadīs kanādiešu diriģents Stenlijs Dodss.

Iegādātās biļetes būs derīgas tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kas apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo sešu mēnešu laikā. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais