RECENZIJA: Doja Cat “Planet Her”

© Publicitātes foto

Globālā superzvaigzne Doja Cat (īstajā vārdā Amala Ratna Zandile Dlamini) izdevusi daudzu ilgi gaidīto albumu “Planet Her”, kurš ir jau trešais studijas darbs 25 gadus jaunās hiphopa princeses neilgajā karjerā.

Kritiķi šo ripuli vērtējuši ļoti augstu, piemēram, izdevums “Vulture” sapņaini raksta, ka “Planet Her” ir “kā modes skate, kurā katrs tērps tevi uzrunā”, un ““Planet Her” piesaka Doja Cat kā mūsu jauno ledus auksto, popa karalieni-visvareno”, bet “Stereogum” nav lējuši tik bezgaumīgu sīrupu ausīs, vienkārši īsi un detaļās neieslīgstot paziņojot, ka “jaunais albums rullē”. Jāatgādina, ka šīs vasaras sākumā Doja Cat izdeva futūristisku video dziesmai "Need To Know", savukārt vadošais albuma singls "Kiss Me More", kurā piedalās arī dziedātāja Siza jeb SZA, ilgi dominēja pasaules dziesmu topos, kā arī ieguva vairāk nekā 678 miljonu klausījumu visā pasaulē. Nu tā pēdās varētu sekot kopā ar The Weeknd ierakstītais video klips dziesmai “You Right”, kas iznāca reizē ar albumu. Kopumā tajā ir 14 kompozīcijas.

PAR. Simpatizē Doja Cat drošais un pārliecinošais izpildījums - šķiet, tieši ar to viņa klausītājiem iestāsta, ka tas, ko viņa dzied, ir kaut kas ļoti kvalitatīvs un atbalstāms. Protams, te ir ļoti labas dziesmas, kas pirmām kārtām attiecas uz jau minētajiem "Kiss Me More" un “You Right”, tāpat ausīs aizķeras tādi gabali kā “Naked” un “Get Into It (Yuh)”. Vēl - topos noteikti aizies arī “I Don’t Do Drugs”, jo tas taču iedziedāts kopā ar pašu Arianu Grandi.

PRET. Kārtējais aizokeāna produkts, par kuru tā arī netop skaidrs, kāpēc tas ir tik velnišķīgi populārs, un kāpēc šī jaunā dāma būtu jāuzskata par “globālo superzvaigzni” un “jauno hiphopa princesi”, kā viņu piesaka izdevēji.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais