Rīgā ar spēcīgu grupu piedalīšanos notiks jau otrais “Enkurfests”

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 10. jūlijā, sākot jau no pulksten 13 Rīgā, “Ziemeļu Enkurs” brūvkroga pagalmā Matīsa ielā, notiks otrais pilsētas festivāls “Enkurfests”, pulcējot labas mūzikas, alus un “street food” cienītājus.

Pagājušajā gadā “Enkurfests” pirmoreiz izrausās no brūvkroga telpām un devās apdzīvot pie tām esošo teritoriju. Atmiņā palikusi spilgtā pankroka grupas “PND” uzstāšanās (kā “hedlaineri” gan nez kāpēc programmā tika iebāzti joku ansamblis “Mazais Princis”), kā arī relatīvi nelielais festivāla dienas programmas apmeklējums, ko varēja skaidrot ar tobrīd neskaidro kovidpandēmijas gaitu, kā arī to, ka cilvēki nelabprāt apmeklē brīvdabas festivālus, kuri tiek rīkoti, tēlaini izsakoties, “uz bruģa” - pilsētas centrā. Taču “Enkurfests” atstāja ļoti labu iespaidu, tāpēc nav šaubu, ka šogad tas būs krietni kuplāk apmeklēts.

Pērn kopumā “Enkurfestā” pabija ap 400 - 500 cilvēku, šogad tiek cerēts uz kādu tūkstoti, bet vispār festivāla teritorijas ietilpība ir aptuveni 2000 cilvēku. Izmaiņas - šogad festivāla skatuve būs vērsta nevis uz Matīsa ielu, bet sāniski, uz Tērbatas ielas pusi. Muzikālā programma ir itin iespaidīga: alternatīvā roka un postgrandža grupa “Purple Negative”, ļoti interesantie “Four Minute Man”, jaunais un talantīgais Ventspils reperis March, jaunā šlāgera viļņa pārstāvji “Čipsis un Dullais”, komentārus neprasošā Viņa (Zelma Jēgere), kliedzošā roka pārstāvji, “Zelta mikrofoniem” apgādātie “Židrūns” un ne mazāk godalgotā postmetāla grupa “Tesa”. Par festivāla kūsājošo enerģiju jau otro gadu rūpēsies DJ Toms Grēviņš.

Šogad “Enkurfesta” komanda jau janvārī sāka apzināt iespējas un uzsāka festivāla sagatavošanas darbus, lai brīdī, kad tiks atļauta pasākumu rīkošana, festivāls mākslinieku sastāvs jau būtu nokomplektēts un varētu dot starta šāvienu “Enkurfesta” izsludināšanai. “Ziemeļu Enkura” regulārie apmeklētāji jau zina, ka joprojām, kad iespējams, brūvkrogā tiek rīkoti koncerti, stāstu un filmu vakari, kā arī citi pasākumi.

“Pilsētas festivāli ir lielisks veids, kā pavadīt skaistu pēcpusdienu un vakaru, baudot mūziku kopā ar draugiem un netērējot daudz laika vai naudas, ceļojot ārpus pilsētas,” uzskata viens no brūvkroga īpašniekiem, aldaris Dāvis Linde. Viņš atzina, ka bažas, iesākot gatavošanos festivālam, saistībā ar neskaidro epidemioloģisko situāciju, protams, bijušas, bet veikts liels sagatavošanās darbs, lai viss būtu kārtībā.

Brūvkrogs “Ziemeļu Enkurs” ir noenkurojies Rīgas centrā, Matīsa ielā 8. Durvis apmeklētājiem brūzis vēra 2018. gada februārī. Kopš tā laika ir uzbrūvēti vairāki desmiti dažādu alus veidu, kas iekļauti regulārajā apritē, kā arī tiek turpināta jaunu alus recepšu un šķirņu radīšana. Īpaši festivālam šogad tiks radīts jauns alus. Ieeja festivāla teritorijā, “Ziemeļu Enkura” pagalmā būs jau no pulksten 13. Biļetes nopērkamas uz vietas brūvkrogā (20 eiro), kā arī interneta vietnē www.aula.lv (21 eiro). Biļetes būs nopērkamas arī festivāla dienā pie ieejas “Ziemeļu Enkura” teritorijā, to cenā iekļauts arī pirmais aliņš (tikai 18+).

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.