RECENZIJA: Go Ahead And Die “Go Ahead And Die”

© Publicitātes foto

Diez ko daudz informācijas par šo metālgrupu internetā neatrast, taču būtībā tā arī nav nepieciešama – pietiek ar to, ka tajā spēlē leģendārais brazīliešu “thrash metal” brigādes “Sepultura”, vēlākais “Soulfly” un “Cavalera Conspiracy” vokālists un ģitārists Makss Kavalera ar savu dēlu Igoru Amadeju.

Jā, dēlu - šim puisim, kurš jau bērna autiņos skatījis “Sepultura” aizkulišu dzīves jaukumus, pašlaik ir 26 gadi, turklāt viņš ir jaunākais no Maksa un viņa sievas Glorijas (jāatgādina, ka tieši šī dāma, kas bija “Sepultura” menedžere, tiek vainota Kavaleras aiziešanā no grupas) pieciem bērniem. Abiem Kavalerām piepulcējies bundzinieks Zaks Kolmens - šī vīra vārds diez vai kādam kaut ko izteiks, Kolmena pieraksta vieta līdz šim bijusi grupa “Khemmis”. Par albuma izdevējiem uzmetušies “Nuclear Blast” - šī kompānija saož naudu pa versti, tātad labi zina, ka te būs manta.

PAR. Lai gan par saviem iedvesmas avotiem “Go Ahead And Die” pirmām kārtām sauc agrīnos “Celtic Frost”, diez ko tālu no “Sepultura” jaunais Kavaleru projekts nav, taču “nav tālu” labā nozīmē - tuvākās paralēles gribētos vilkt ar minētās grupas 1987. gadā izdoto albumu “Schizophrenia” (piemērs - “G.A.A.D.” dziesma “Prophets Prey”). Dziesmās skartās tēmas ir skarbas, proti, par pašlaik notiekošo vājprātu. “Toxic Freedom”, “El Cuco” un “G.A.A.D.” - tie laikam varētu būt albuma labākie gabali. Vēl arī “Roadkill”, ja vien tas nebūtu izstiepts tik garš.

PRET. Brīžiem Maksam laikam gribējies “dzīvajā” parādīt dēlam, kā un ko blieza viņa jaunībā, un tad nu sanākuši tādi gabali kā “I.C.E. Cage” un tam līdzīgie. Kopumā milzu sajūsmu šis garadarbs tomēr nerada - derētu mazliet “nomest” muzicēšanas ātrumu, bet pielikt skanējuma smagnējībā. Taču trim vīriem vien to diez vai pavilkt.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais