“Prāta Vētra” laiž klajā otro singlu no rudenī gaidāmā albuma

© Publicitātes foto

Grupa “Prāta Vētra” laidusi klajā savu šīs vasaras piedāvājumu deju plačiem - dziesmu “Karuseļi”. Tas ir jau otrais singls no rudenī gaidāmā albuma “Gads bez kalendāra”.

Dziesma “Karuseļi” ir grupas bundzinieka Kaspara Rogas eksperimentu rezultāts “Apple Loops” programmā kombinācijā ar “Prāta Vētras” un Jāņa Šipkēvica kopīgiem spēkiem radīto tekstu. Dziesmas producents ir zviedrs Povels Olssons, ar kuru “Prāta Vētra” sadarbojās arī albumā “Par to zēnu, kas sit skārda bungas”, un kurš pielika roku arī pie pirmā singla “Feels” tapšanas. “Kad gan vēl, ja ne tagad šādām dziesmām jātraucas uz ēteriem un jāskan no vaļēju auto logiem siltajos vakaros?!” optimisms virmo Renāra Kaupera teiktajā. “Vasara, mugursomas, teltis. Romantisks stāsts par to, ka mūža mīlestību var satikt arī nostopējot kādu nejaušu garāmbraucēju.”

Ja “Feels” radīja nelielas bažas par jau pabeigtajā “prātnieku” jaunajā albumā gaidāmo skaņu materiālu, tad “Karuseļi” liek zvanīt trauksmes zvanus visos torņos - šķiet, jābūt zvērinātam “Prāta Vētras” fanam, lai teiktu, ka šī dziesma ir izdevusies. No tās dveš piemirstās “Diskonakts” noskaņas, ko stiprina arī videoversija, un dziesmu glābj vien daudzmaz lipīgais piedziedājums. Lai gan - apskatniekam tikpat nelabojami un neganti krita uz nerviem arī iepriekšējā “Prāta Vētras” albumā iekļautais singls “Šokolādes saldējums”, taču klausītāji to uztvēra itin labi - šis varētu būt līdzīgs gadījums.

Jāatgādina, ka “Prāta Vētras” jaunais albums sagaidāms 2021. gada 21. oktobrī. Tajā pat dienā iznāks arī koncertfilma “Gads bez kalendāra” - stundu garš audiovizuāls piedzīvojums ar visām desmit jaunā albuma dziesmām, dokumentāliem kadriem no albuma un koncertfilmas tapšanas, dejām, iespaidīgām dekorācijām, tērpiem un spožiem viesmāksliniekiem. “Šī “Prāta Vētrai” būs dubultpirmizrāde, jo dziesmas videoklipā mēs visi dejojam. Čaļiem tas bija īsts izaicinājums - pierunāt nācās diezgan ilgi! Savukārt mans uzdevums bija ar video palīdzību nodot šo īpašo dzīvās mūzikas, deju un Renāra balss summu skatītājam. Izdevās lieliski!” saka koncertfilmas režisors un scenogrāfs Kaspars Roga.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais