Retums latvju mūzikā - grupa “DCH” izdod videoalbumu

© Publicitātes foto

Pagājušā gada vasaras vidū grupas “DCH” vīri paziņoja, ka ir sagatavojuši ne tikai audio, bet arī video materiālu savam debijas albumam “Mēness”. Nu tas beidzot noticis – izdots arī videoalbums.

Audio formātā albums “Mēness” plašākai auditorijai tika nodots pērn novembrī, bet pēc tam grupa “DCH” secīgi izdeva pa vienai dziesmas videoversijai, līdz šā mēneša sākumā klausītāju un skatītāju vērtējumam nodota pēdējā no tām - videoversija dziesmai ar nosaukumu “Ir virziens”.

““Ir virziens” ir kompozīcija par patiesām sajūtām, par dzīvīgumu, par brīvību. Tas ir vēstījums par zināmu pretošanos sistēmai, kura gadu simtiem, dažādās formās, mūs, kā cilvēci, ir spiedusi zemē, skalojusi prātus un ietekmējusi kritisko domāšanu. Tā ir dziesma par peldēšanu pret straumi, bet vienlaicīgi, atrodot pareizu virzienu, ļauties tam,” vēsta mūziķi. “Albuma kontekstā Mēness atspoguļo tā divas puses. Tas simbolizē perspektīvu, kā bieži vien tiek saskaldītas, saskatītas, izprastas vai uztvertas lietas, neaizdomājoties par to formu vai patieso būtību.

Mēness ir arī kā spēle starp redzamo un neredzamo, starp gaismu un tumsu, taisnību un meliem. Ripuļa kopējā vēstījuma bagāža sevī ietver pārdomas par to, kā, izmainot vienu darbību kopumu, ir iespēja ietekmēt veselu virkni ar notikumiem, kuri būtiski var izmainīt, uzlabot vai, gluži pretēji, kaut ko sagraut. “Mēness” galvenokārt ir par cilvēku savstarpējo attiecību uztveri. Tas ir par harmoniju. Par mieru. Par patiesumu pret sevi, ilgām un mīlestību tās augstākajā punktā.”

Starp citu, darbībā grupu “DCH” varēs redzēt jau pavisam drīz - šo ceturtdien, 8. jūlijā, bārā “Nemiers” notiks “Mēness albuma koncerts”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais