Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Busulis jaunās dziesmas video inscenē savas sudraba kāzas

© Andris Reinholds

Sākoties aktīvākai kāzu sezonai, Intars Busulis nodevis savu klausītāju vērtējumam dziesmu, kas varētu būt svinību himna tiem, kas atzīmē kāzu gadadienas. Dziesmas mūzikas un teksta autors ir Kaspars Ansons.

Dziesmas “Sudraba kāzas” video veidojis komiķis Jānis Skutelis un operators Juris Pīlēns, un to drīzāk varētu saukt par nelielu īsfilmiņu nevis videoklipu - safilmētais materiāls ilgst vairāk par septiņām minūtēm. Pašā dziesmā jūtams Kaspara Ansona viegli rotaļīgais rokraksts. “Kopdzīve, kad tā ievelkas līdz sudraba kāzām, paliek aizvien dārgāka un dārgāka - ar notikumiem, kas dzīves laikā ir piedzīvoti. Dziesma tapa pirms pāris gadiem - nejauši, pat spontāni, tās reizēm atnāk kaut kur no kosmosa. Man ir liels prieks, ka Intars piekrita to iedziedāt. Tas bija vienīgais variants, gribējās [šai dziesmai] cilvēku ar lielāku pieredzi, īpaši laulībā,” stāsta Ansons.

“Gatavojamies sudraba kāzām, kuras mums būs pēc pieciem gadiem, un es pieļauju, ka tās varētu būt dārgas. Jo laicīgāk sāks, jo sāpīgāk tas būs,” joko Intars Busulis. “Šogad atzīmējam mūsu kāzu divdesmito gadadienu. Ļoti gribējās uztaisīt kāzu video versiju, jo mūsu īstās kāzas neviens nefilmēja. Video filmēšanā piedalījās trešā daļa mūsu viesu, arī mūsu vecāki. Filmēšana notika turpat, kur pirms divdesmit gadiem, tajos pašos tērpos. Esam priecīgi, ka Jānis Skutelis ļāvās šādai avantūrai.”