RECENZIJA: Wolf Alice “Blue Weekend”

© Publicitātes foto

Angļu alternatīvā roka grupa “Wolf Alice” ar harizmātisko vokālisti/ģitāristi Eliju Rouzvelu priekšgalā maija beigās atzīmējās kā slavenā Glastonberijas festivāla iesildītāji, un tas nekas, ka virtuāli – arī šādā formātā šim pasākumam bija milzīga auditorija.

Vai nu pateicoties festivālam vai vienkārši tāpat, bet “Blue Weekend” pēc savas iznākšanas momentā uzlidoja Apvienotās Karalistes topa pirmajā vietā. Par kaut ko ļoti pārsteidzošu to gan nevarētu dēvēt, jo abi tā priekšteči “My Love Is Cool” (2015) un “Visions Of A Life” (2017) tika līdz šī topa otrajai ailei. Ar četriem jaunā albuma singliem “The Last Man On Earth”, “No Hard Feelings”, “Smile” un “How Can I Make It OK?”, kā arī minēto uzstāšanos Glastonberijā vien būtu gana, lai “Wolf Alice” jaunākajam garadarbam būtu pietiekama vilkme topos un radiostacijās, bet papildu tam klāt nāk arī kritiķu pārsteidzoši labās atsauksmes. Proti, gandrīz visos prestižākajos mūzikas izdevumos šim albumam liktas piecas zvaigznes, savukārt kopējā “Metacritic” rangā tam ticis 91 punkts no 100 - pat grūti atminēties, kurš vēl albums pēdējā laikā būtu izpelnījies šādu vērtējumu! Jāatgādina, ka “Wolf Alice” manīti arī pie mums - šī londoniešu brigāde uzstājās “Positivus Festival 2016”.

PAR. Lai gan bija radies nedaudz citādāks priekšstats par “Wolf Alice” spēlēto mūziku, “Blue Weekend” ir ar nenoliedzamu kvalitātes zīmi. Elegantā “Smile”, simpātiskā “How Can I Make It OK?”, panciskā “Play The Greatest Hits” - šīs apskatnieka vērtējumā ir labākās kompozīcijas, savukārt liriskāku dziesmu piekritējiem albumā būs vēl daudz interesantu atradumu.

PRET. 91 punkts no 100 - par ko?! Par ārkārtīgi slābano albuma iesākumu dziesmu “The Beach” un “Delicious Things” izskatā, kā arī vēl vairākiem absolūti nekādiem gabaliem? Nezinu, nezinu… Koncertos šī grupa skan nesalīdzināmi jaudīgāk.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais