Latvijā ierakstītais un ASV izdotais albums “The Voices of Change” tagad pieejams arī Latvijā

© Publicitātes foto

Ļoti gaidītais, Latvijā ierakstītais un šī gada februārī ASV izdotais projekta “Women Warriors: The Voices of Change” CD albums tagad ir pieejams arī Latvijā. Albumu Latvijā izplata kompānija “MicRec”.

Albumā iekļautās deviņpadsmit komponistu, tostarp arī Lolita Ritmanis, Natālijas Boninas, Mirjamas Katleres, Annes Katrīnas Dernas, Izoldes Fēras, Šaronas Farberes, Penkas Kounevas un Stāras Parodi partitūras tika ierakstītas Latvijas Radio 1. studijā Rīgā 2020. gada martā. Rīgas studijas orķestra ar diriģentu Edgaru Saksonu priekšgalā sastāvā bija 75 mūziķi no Latvijas Nacionālā simfoniskā, Latvijas Nacionālā baleta un operas orķestra, Liepājas Simfoniskā orķestra, “Sinfonietta Riga”, Latvijas Mūzikas akadēmijas un “Perpetuum Ritmico”. Studijas vadītājs bija Māris Briežkalns. Projekta mākslinieciskā vadītāja - Eimija Andersone, producenti - Marks Matsons un Lolita Ritmanis. Rīgas Doma meiteņu koris TIARA ar galveno diriģenti Airu Birziņu piedalījās Lolitas Ritmanis dziesmā “We Rise” ar Eimijas Andersones vārdiem.

“Women Warriors: The Voices of Change” (“Varones: Pārmaiņu balsis”) skaņdarbi ir izmantoti ir dokumentālā filmā, kurā tiek godinātas globālās aktīvistes, kuras cīnās par sociālo taisnīgumu, cilvēktiesībām un pilsoniskajām tiesībām, vides jautājumiem, minoritāšu tiesībām, dzimumu līdztiesību un katras meitenes tiesībām uz izglītību. Šī oriģinālā dokumentālā filma izceļ vairāk nekā 65 sieviešu aktīvistu dzīvi, ļaujot sievietēm un meitenēm saskatīt viņu kolektīvo ieguldījumu spēku un dziļumu, kas apliecina to sieviešu dzīvi, kuras ņēma taisnīguma jautājumus savās rokās un mainīja vēstures gaitu.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais