Latvijas Radio 2 ēterā risināsies Imantdiena

© Publicitātes foto

1. jūlijā, komponista Imanta Kalniņa vārda dienā, Latvijas Radio 2 ēterā gaidāms īpašs notikums - „Radio Imantdiena

Šogad Imantdienai aprit 45. jubilejas gads. Kaut arī tā nevar notikt klātienē, komponista mūzikas mīļotāji aicināti pulcēties pie radio aparātiem, lai piedzīvotu neiztrūkstošu Imantdienas noskaņu, svinot svētkus kopā ar mūziķiem un dziedot līdzi. „Radio Imantdienu” ar tradicionāliem un īpašiem vārdiem atklās pats komponists. Koncerts būs klausāms Latvijas Radio 2 ēterā no pulksten 20, bet pirms tā, pulksten 19.05, skanēs īpašs raidījums veltīts Imantam Kalniņam.

„Radio Imantdienas” koncertā uzstāsies dziedātāji, kuriem sirdī tuva Imanta Kalniņa mūzika, un viņu dzīvēs komponistam atvēlēta īpaša vieta - Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Uģis Roze, Kristīne Kārkle Kalniņa, Ainars Mielavs un Daumants Kalniņš. Koncertu pavadīs Karalienes mūzikas bruņinieku orķestris - Jānis Miltiņš (taustiņi), Jānis Kalniņš (ģitāra), Artis Orubs (bungas), Valters Sprūdžs (basģitāra) un Edgars Kārklis (akordeons, dūdas).

“Latvijas Radio 2 allaž sekojis līdzi ģeniālā komponista Imanta Kalniņa daiļradei un daudzus gadus bijis klātesošs katrā Imantdienā, kas ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem. Lai arī šis gads ir ieviesis korekcijas - nevaram pulcēties brīvdabas koncertā, tomēr mēs darījām visu, lai 45. jubilejas gadā teiktu: „Imantdienai būs būt!”” stāsat Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš. „Radio ēterā skanēs zelta dziesmas, kas iesakņojušās no paaudzes paaudzē un uzrunājušas tautas dvēseli. Imantdienu klausītāji visā pasaulē atkal aicināti izdzīvot komponista mūziku, vienoties kopīgā sadziedāšanā un no sirds svinēt mūzikas svētkus.” Koncertā izskanēs tādas leģendāras dziesmas kā “Nelaid māte bērnus mežā”, “Lilioma dziesma”, “Dziesma Dūdieviņam”, “Četri balti krekli”, “Es redzēju sapnī”, “Dziesma, ar ko Tu sāksies?” un citas.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais