Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Ivans Baigais “Zolitūdes panti vol. 2”

© Publicitātes foto

Viens no daudzgalvainās reperu apvienības "Kreisais Krasts” dalībniekiem Ivans Baigais izdevis savu pirmo solo albumu “Zolitūdes panti vol. 2” – šo pantu pirmā daļa tika izlaista jau 2012. gadā miksteipa formātā ar 50 (!) kompozīcijām, kas uz to brīdi bija vienīgais dubultdisks latvju hiphopā.

Ar otro daļu jeb “vol. 2” tik traki nav, te Ivans Baigais iekļāvies desmit kompozīcijās kopumā tikai pusstundas garumā. “Ir pagājuši desmit gadi, un ir iegūta liela un jauna dzīves pieredze. Šajā albumā iekļautās kompozīcijas ietver sevī autora šī brīža izdzīvoto pieredzi, pārdomas un emocijas. Noskaņas ziņā autora mūzikā dominē patiesība, atklātība, humors, mīlestība un citas sajūtas,” skaidro mūziķa PR nometne. “Gribu piedāvāt noklausīties savu jauno dzīves apkopojumu audio formātā "Zolitūdes panti vol. 2". Šoreiz gan albuma formātā, jo visas dziesmas ir jaunas un uz oriģināliem un iepriekš nedzirdētiem bītiem. Ar ko šis albums/apkopojums atšķiras no iepriekšējā? Pilnīgi ne ar ko!" savā “Facebook” profilā atbruņojoši vaļsirdīgi ierakstījis Ivans Baigais.

PAR. Ir jūtama vecās skolas hiphopa ietekme, un - tas priecē. It īpaši tas manāms kopā ar vēl vienu vecās gvardes pārstāvi Pionieri ieskaņotajās kompozīcijās “Bez pieraksta” un “Kas ta man II”. Par vadošo singlu varētu virzīt dziesmu “Flight Mode” - kaut kas uz Ozola stilistiskās nometnes pusi. Aplam lipīga izrādās “Ko tu”, no teksta viedokļa spēcīga ir “Grēksūdze”.

PRET. Diez vai arī pirms desmit gadiem šis albums atstātu paliekošas pēdas latvju hiphopa vēsturē, savukārt pie pašreizējās repa pārbagātības tam uz to ir vēl mazāk cerību. “Es nevaru zaudēt, jo nav man ko zaudēt” - tas 2021. gadā, nopietni? Trijnieciņš vecajā atzīmju sistēmā.