Intaram Busulim kopīga dziesma ar māsām Rancānēm

© Publicitātes foto

Intars Busulis un māsas Asnate un Aurēlija Rancānes nodevuši klausītāju vērtējumam dzīvespriecīgo, Līgo naktī dejojamu dziesmu “Dancotāji”. Dziesmas mūzikas autors ir Kārlis Lācis, teksta autors Kārlis Vērdiņš.

“Dancotāji” ir jautrs veltījums latviešiem saulgriežu rituālos un pie viena arī vienkārši nešpetna dziesmiņa ar apdziedāšanās prieku un humoru. Dziesmas trumpis - Intara varenā balss un abu ““Tautumeitu” māsu” etniskā dziedājuma piesitiens. ““Dancotāji” ir kā nedaudz nenopietna koķetērija ar latviešu unikālo etnisko dziedājumu, kas lieliski padodas māsām Rancānēm. Ar atsaucēm un kopīgā meklējumiem uz nedaudz austrumnieciskām muzikālajām stīgām, kas vismaz man liekas radniecīgas muzikālā ievirzē. Protams, ar Kārlim Vērdiņam raksturīgu nedaudz provokatīvu, bet noteikti pozitīvu saturisko vēstījumu,” tā komponists Kārlis Lācis.

Izklaide

Šonedēļ, par godu 5. oktobrī atzīmētajai Pasaules skolotāju dienai, Latvijā zināmi mūziķi – Annija Putniņa, Miks Galvanovskis un operdziedātāja Andžella Goba – ierakstījuši dziesmu “Sēde”. Tā izskan šajā rudenī atskaņotajā, jaunās skaņās atdzimušajā, mūziklā “Klase”. Lielās skatītāju intereses dēļ mūzikls oktobrī uz VEF kultūras pils skatuves 15. oktobrī piedāvās vairākas papildizrādes.

Svarīgākais