Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Carnival Youth” izdod “Alvas zaldātiņu” versiju un izsludina tūri pa pilīm un muižām

© Publicitātes foto

Grupa “Carnival Youth” laidusi klajā savu versiju Imanta Kalniņa dziesmai “Alvas zaldātiņi” no Rolanda Kalniņa filmas “Četri balti krekli”. Tā tiks iekļauta grupas latviešu kino mūzikas programmas albumā “Naivais ku-kū”, kas gaidāms jūlija beigās.

Līdz ar albuma “Naivais ku-kū” iznākšanu, “Carnival Youth” uzsāks “Naivais ku-kū” koncerttūri Latvijas pilīs un muižās, kopumā apceļojot deviņas no tām. “Latvijā ir fantastiskas pilis un brīnumskaistas muižas, un mēs esam parūpējušies par lielisku iemeslu, lai dotos tās apskatīt. Mūsuprāt, "Naivais ku-kū" koncertprogramma lieliski iederas šajā estētikā. Esam noilgojušies pēc iespējas spēlēt koncertus, tādēļ aicinām apceļot Latvijas pērles kopā ar mums! Lec autiņā, pa ceļam iesildies ar "Naivais ku-kū" dziesmu albumu, atver logus, pagriez skaļāk un "aidā"!” aicina grupas dalībnieks Roberts Vanags:

Ar Gulbenes novada pašvaldības atbalstu, dziesmai “Alvas zaldātiņi” tapis mūzikas video klips gleznainajā Stāmerienas pilī, kur norisināsies arī viens no tūres koncertiem. Klipa režisors Toms Harjo atzīst: “Galvenais varonis, kurš dzīvo uz vecuma demences robežas, jūt tikpat kaislīgi kā viņa veselie, uzticamie ceļabiedri, kas līdz šai dienai turas plecu pie pleca. Gribēju veidot klipu, kas ļautu emocionāli pieslēgties tēliem un viņu pārdzīvojumiem. Iet prom no atsvešinātības un ilustrēšanas un veidot īstu fikciju.”

“Carnival Youth” tūre “Naivais ku-kū” iesāksies 17. jūlijā Balvu muižā, bet tālāk tās ceļš vedīs uz Remtes muižas pili (23. jūlijs), Lantes muižu (24. jūlijs), Lūznavas muižu (25. jūlijs), Vecpiebalgas muižu (8. augusts), Mālpils muižu (22. augusts), Stāmerienas pili (28. augusts), Krimuldas muižu (4. septembris) un Jaunmoku pili (5. septembris). Pērn “Carnival Youth” izdeva dziesmu “Dzeguzes balss”, kas iekaroja daudzu sirdis, un uzsāka latviešu kino mūzikas koncertprogrammu “Naivais ku-kū”. 2020. gadā tā izskanēja 32 koncertos 17 Latvijas pilsētās. Papildus dziesmām “Dzeguzes balss” un “Alvas zaldātiņi”, programmas “Naivais ku-kū” ietvaros grupa arī izdevusi Raimonda Paula dziesmu “Ances romance” no filmas “Klāvs - Mārtiņa dēls” skaņu celiņa.