Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Miera vējos “Dzīve ir skaista”

© Publicitātes foto

Pāris dienas pirms Līgo svētkiem šlāgermūziķu novitātes spiedīsies ēterā pa visām vīlēm – pēc ansambļa (“Miera vējos”) un albuma nosaukumiem (“Dzīve ir skaista”) jau aptuveni skaidrs, kas šajā ripulī sagaidāms, ja nu vienīgi vēl Liene Šomase varētu papildināt diskogrāfiju ar šādu, pašas tik bieži sociālajos tīklos lietoto, saukli…

Šeit Šomases nav, toties ir kāds cits mūziķis, kura dēļ vērts pievērst uzmanību šai formācijai - mūždien smaidīgais bundzinieks Gundars Lintiņš. “Miera vējos” ir kandavnieku ansamblis, kas darbojas jau kopš 2011. gada. To dibinājis ģitārists un dziesmu autors Jānis Tabūns, kurš ir arī jaunā albuma “Dzīve ir skaista” visu dziesmu mūzikas autors. Savukārt dziesmu vārdu autori ir Guntars Račs, Ando Krūklis un Maija Laukmane.

Kopš 2012. gada “Miera vējos” muzicē arī soliste un basģitāriste Madara Rutka, bet vēl šajā grupā bez trim minētajiem mūziķiem darbojas ģitāristi Oskars Kreilis un Jānis Judko. 2017. gadā grupa laida klajā savu pirmo albumu “Kurzeme mana”, šis ansamblis jau vairākkārt piedalījies arī LTV dziesmu aptaujā “Sirdsdziesma”, pērn ar dziesmu “Atverot debesis vaļā” aptaujas lielajā finālā pat ierindojoties septītajā vietā. Vēl vienīgi jāpiebilst, ka jaunajā albumā iekļautās dziesmas, kas kopskaitā ir divpadsmit, studijā miksējis Jānis Kalve (“Labo ierakstu studija”).

PAR. Ja paklausās tādas dziesmas kā “Laika mašīna” un “Mans rokenrols”, varbūt arī “Solīts makā nekrīt”, top aptuveni skaidrs, kas te varētu būt pievilcīgs Lintiņam - ar šiem gabaliem varētu pretendēt pat uz uzspēlēšanu Bauskas kantri mūzikas festivāla dienas programmā. Ģitāras arī skan labi, savukārt Madara Rutka piedod šim ansamblim kolorītu - kurā vēl šlāgerblicē ir sieviete-basģitāriste, kura pie viena ir arī vadošā soliste?! Uzslavas par mērķtiecību - videoklipi, ziņas medijiem utt., šie kandavnieki nebūt nedomā tikai sēdēt šlāgermūziķu aizkrāsnē.

PRET. Nekā īpaša te nav. Lai neteiktu skarbāk. Noklausieties kaut vai dziesmu “Dzīve ir skaista”, pašiem viss būs skaidrs.