"Tautumeitas" šokē ar sev absolūti netipisku dziesmu un klipu

© Publicitātes foto

Etno mūzikas grupa “Tautumeitas” vasaras iesākumā klausītājiem piedāvā savu jaunāko dziesmu “Mežā”, kas tapusi sadarbībā ar zviedru producentu Povelu Olsonu. Līdz ar jauno skaņdarbu, “Tautumeitas” prezentē arī videoklipu šai dziesmai.

“Mežā” ir pirmais grupas “Tautumeitas” singls, kas tapis sadarbībā ar zviedru producentu Povelu Olsonu (viņš strādājis arī ar “Prāta Vētru”), taču ne pēdējais. “Abpusēji veiksmīgas sadarbības rezultātā grupai ir izveidojies jauns skanējums, kurš ir iedvesmojis “Tautumeitas” arī uz vizuālām pārmaiņām,” informē grupas PR nometne. Jāsaka, ka meiteņu kvēlākie fani varētu arī “būt uz pauzes” - gan vizuālais tēls, gan dziesma ir ļoti drosmīgi, taču, kā to varēja redzēt no pirmajām atsauksmēm interneta vietnē “YouTube”, ne visiem šīs pārmaiņas gājušas pie sirds. Apskatnieks gan gribētu šo elektronizēto dziesmu uzteikt, jo “Tautumeitas” ir spērušas soli uz priekšu - cik ilgi tad var sēdēt pie absolūti un vienīgi folklorizēta skanējuma?! Padevies ļoti interesants gabals, un arī pašas meitenes izskatās efektīgi.

“Dziesma vēsta par mežameitu, kas attapusies juceklīgā pilsētā, taču skaidri zina, ka viņai jānokļūst atpakaļ dabā,” stāsta “Tautumeitu” līdere, dziesmas autore un klipa režisore Asnate Rancāne. “Videoklipa tematika nedaudz sasaucas ar filmas “Bada spēles” motīviem, kur “Tautumeitas” jeb mežameitas pēc kāda neizprotama atgadījuma ir pamodušās pilsētas gruvešos, un viņām ir tikai viens uzdevums: satikties un skriet atpakaļ uz vietu, kur viņas ir drošībā - uz mežu.” Videoklipā dziedātāajas ir tērpušās modes dizaineres Romijas Štāles veidotajos futūristiski iespaidīgajos tērpos, kas piedod neierastu un “dredainu” izskatu, bet nokļūstot mežā “Tautumeitas” atkal ir tērpušās iemīļotajos Ilzes Tigules un Alises Ķīnastas tērpos, kā arī mākslinieces Brigitas Strodas veidotajos kroņos.

Izklaide

Šonedēļ, par godu 5. oktobrī atzīmētajai Pasaules skolotāju dienai, Latvijā zināmi mūziķi – Annija Putniņa, Miks Galvanovskis un operdziedātāja Andžella Goba – ierakstījuši dziesmu “Sēde”. Tā izskan šajā rudenī atskaņotajā, jaunās skaņās atdzimušajā, mūziklā “Klase”. Lielās skatītāju intereses dēļ mūzikls oktobrī uz VEF kultūras pils skatuves 15. oktobrī piedāvās vairākas papildizrādes.

Svarīgākais