Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Igauņi piedāvā aizraujošu festivālu netālu no Latvijas robežas

© Publicitātes foto

Neraugoties uz šiem dīvainajiem laikiem, arī šovasar tomēr varēs norisināties ceļojošais kultūras festivāls “Võnge” - tas risināsies 2. un 3. jūlijā Tervas pagastā, Soglemegi, topošā Mulgi piedzīvojumu centra atrašanās vietā. Jāuzsver, ka festivāla norises vieta atrodas tikai 43 kilometru attālumā no Valkas.

Festivāla “Võnge” apmeklētājus gaida divas garas, idilliskas vasaras dienas, kas piepildītas ar garšām, mākslu, kultūru un mūziku. Uz skatuves varēs redzēt un dzirdēt šobrīd aktuālākos Igaunijas māksliniekus, tostarp “Lexsoul Dancemachine”, Rita Ray, Lenna, “Puuluup” un Erki Pärnoja, kā arī ārzemju viesus “L’Impératrice” un “S+C+A+R+R” no Francijas, “The Mauskovic Dance Band” no Holandes, “Coops” no Lielbritānijas, Jay-Jay Johanson no Zviedrijas un Jesse Markin no Somijas, bet Latviju festivālā pārstāvēs Elizabete Balčus, Reinis Jaunais un Toms Grēviņš. “Lielākās daļas Eiropas festivālu organizētāju domas šobrīd jau ir nākamajā vasarā. Ir neizsakāmi liels prieks, ka, pateicoties mūsu formātam, vērienam un elastībai, mēs varam būt viens no pirmajiem festivāliem, kas jau jūlija sākumā varēs savest kopā tik aizraujošus un patīkamus starptautiskos izpildītājus,” tā “Võnge” organizators Tarmo Siks.

Igaunijas vienīgais ceļojošais kultūras festivāls un “Kultuuri Tegu” (Darbs kultūrā) ‘2019 nominants “Võnge” vasaras festivāla formātā norisināsies septīto reizi. Kā jau tas ierasts, arī šoreiz apmeklētāji tiks iepazīstināti arī ar jaunu tā norises vietu. Šogad tā ir topošā Mulgi piedzīvojuma centra atrašanās vieta, Soglemegi sēta Ala ciemā Tervas pagastā. “Šī ir vieta, kurā nākamajā gadā parādīsies Mulgi mantojumu un mūsdienīgas inovācijas apvienojošs piedzīvojumu centrs, kas kļūs par vienu no būtiskākajiem Dienvidigaunijas tūrisma veicinātājiem. Piedāvājums organizēt festivālu Tervas pagastā nāca no vietējās pagasta padomes, jo “Võnge” tiek uzskatīts par būtisku reģiona atpazīstamības un tūrisma veicinātāju, tā ir arī lieliska iespēja iepazīstināt sabiedrību ar topošo Mulgi piedzīvojumu centru,” stāsta Siks.