“Skaņu mežs” kļūst par Tallinas mūzikas nedēļas sadarbības kuratoru

© Publicitātes foto

Starptautiskais mūzikas festivāls “Tallinn Music Week”, kas notiks no 29. septembra līdz 3. oktobrim, ir izsludinājis šī gada mūzikas programmu.

Festivālā piedalīsies 155 mākslinieki no 16 valstīm, no kuriem 11 ir no Latvijas. Par galveno sadarbības partneri un programmas veidotāju no Latvijas ir kļuvis nepieradinātās mūzikas festivāls “Skaņu mežs”. Šogad Latviju festivālā pārstāvēs eksperimentālās popmūzikas būtnes Sign Libra un Evija Vēbere (attēlā), tumšās atmosfēriskās mūzikas apvienības “Pamirt” un “+K+M+B”, džezfanka grupa “The Coco’nuts”, kā arī Gints Smukais. Vēl festivālā ir gaidāma grupas Nikto” līdera Aleksandra Aleksandrova solo uzstāšanās, jauna projekta “Matadata” performance, Dj Monsta un Laimas Jansones kopprojekta “ZeMe” dalība folkmūzikas vakarā, kā arī grupu “Oghre” un “Velns Viņu Zin” uzstāšanās smagā metāla mūzikai veltītajos koncertos.

2021. gada “Tallinn Music Week” uzstāsies tādas pasaules līmeņa zvaigznes kā grupa “A Place To Bury Strangers” un apvienība “DVS1” no ASV, “Hatari” no Islandes, dāņu pankroka blice “Iceage”, palestīniešu mūziķis Baširs Murads un somu akordeonists Anti Palanens. Jaunās un eksperimentālās skatuves pārstāvji un inovatīvie izpildītāji uzstāsies 2. oktobrī Tallinas Melngalvju namā. Šeit pirmo reizi savu programmu prezentēs Latvijas nepieradinātās mūzikas un mākslas festivāls “Skaņu mežs” sadarbībā ar igauņu festivālu “Üle Heli”. Jāpiebilst, ka festivāls “Skaņu mežs” šogad kļuvis par vienīgo programmas kuratoru, kas pārstāv Latviju.

Izklaide

Šonedēļ, par godu 5. oktobrī atzīmētajai Pasaules skolotāju dienai, Latvijā zināmi mūziķi – Annija Putniņa, Miks Galvanovskis un operdziedātāja Andžella Goba – ierakstījuši dziesmu “Sēde”. Tā izskan šajā rudenī atskaņotajā, jaunās skaņās atdzimušajā, mūziklā “Klase”. Lielās skatītāju intereses dēļ mūzikls oktobrī uz VEF kultūras pils skatuves 15. oktobrī piedāvās vairākas papildizrādes.

Svarīgākais