Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Raum publicē dziesmu par to, kā brauc jumts

© Publicitātes foto

Latviešu mūziķis Raum (īstajā vārdā Reinis Straume) publicējis jaunu dziesmu "Jumts brauc", kam tapusi arī video versija.

Pēc veiksmīgas solo karjeras pieteikuma ar dziesmu "Laimīgāks", kas tika izdota marta beigās, Raum turpina radošo darbību ar jaunu skaņdarbu "Jumts brauc". Dziesma ir tapusi stingro ierobežojumu laikā un atspoguļo tā brīža mūziķa sajūtas: "Pēdējais gads ar astīti ir laiks, kad mēs visi tikām pārbaudīti gan fiziski, gan psiholoģiski: tie, kas pirmīt bija pieraduši skriet, tika piekalti uz vietas; tiem, kas bija pieraduši trokšņot, nācās iemācīties dzīvot klusumā. Kādi nu kuram tarakāni sāk līst ārā pie pietikami ilga spiediena. Par to dažkārt vajadzētu ar kādu parunāt, un es runāju caur šo dziesmu."

Dziesmas video versija tapusi kopā ar "371 Production", kura komandā ietilpst klipa režisors Marks Landmanis, producents un scenārists Bruno Rejs Corns, kā arī operators Rihards Dīcis. Jāatzīst, ka dziesma “Jumts brauc” it tikpat “jumtu brucinoša” kā “Laimīgais” - arī tai vajadzētu izkarot savu paliekošu vietu latvju radiostacijās. "Lai gan šobrīd ir grūti prognozēt potenciālo publisko pasākumu norišu atsākšanos, ar komandu jau domājam par iespējām atrādīt Raum dziesmas dzīvajos priekšnesumos. Priekš manis spēlēt savu mūziku skatītāju priekšā ir kaut kas svēts. Ar lielu nepacietību gaidu to brīdi, kad izdotās un vēl neizdotās studijas dziesmas izskanēs ar dzīvā koncerta jaudu," stāsta Reinis.