Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Par Latvijas sirdsdziesmu atzīst Mārtiņa Kantera “Valodiņu”

© Publicitātes foto

Šo sestdien Latvijas Televīzijas tiešraidē tika noskaidrota raidījuma “Latvijas sirdsdziesma” aptaujas skatītāju iemīļotākā dziesma un tās izpildītājs 2020./2021. gada sezonā.

Par “Latvijas sirdsdziesmu” tika kronēta Mārtiņa Kantera (kādreiz pazīstams kā Mārtiņš Ruskis), kora “Anima” un grupas “Auļi” izpildītā dziesma “Valodiņa”, kura finālā saņēma 3128 punktus. Lai gan starp šo aptauju un šlāgerkonkursiem parasti ir pieņemts likt vienādības zīmi, jāatzīst, ka “Valodiņa” galīgi neatbilst šlāgermūzikas standartiem. Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva Ainara Bumbiera dziesma “Baltie ziedi” (2837 punkti), bet trešo vietu -Jāņa Moiseja un Ievas Sutugovas “Bērnu dienas” (2604 punkti).

Aiz labāko trijnieka palika ansambļa “Rumbas kvartets” dziesma “Nāk nakts”, piektajā vietā ierindojās Kaspara Markševica un Sabīnes Berezinas “Neatstāj mani rudenī”, bet sestajā vietā - grupa “Kantoris 04” ar dziesmu “Skaistākie mirkļi”. Aptaujas septītajā vietā tika grupa “Zeļļi” un Eva Grāvele ar dziesmu “Baltais jasmīns”, astotajā vietā skatītāji iebalsoja Beātes Melderes un Silvestra Lorenca “Liedaga promenādi”, devītais palika Viktors Tilčiks ar “Kā kuro reizi”, savukārt desmitnieku noslēdza Loreta un Lūsis ar dziesmu “Laiks ir laime”. Jāatgādina, ka pērn skatītāju iemīļotākā sirdsdziesma bija Jāņa Moiseja un Talsu pūtēju orķestra izpildītā “Mēnestiņš”.