Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Iznākusi “Tutas lietu” komponistes Lauras Polences nošu grāmata

© Publicitātes foto

Bērnu grāmatu izdevējs “Ausma” laidis klajā nošu grāmatu “Dziesmas bērniem”, kurā apkopotas latviešu komponistes Lauras Polences radītās dziesmas. Tās bērni jau paspējuši iemīļot, skatoties seriālus “Tutas lietas”, “Ukulele” un “Emī un Rū”.

Grāmatas “Dziesmas bērniem” lappusēs atrodamas notis un vārdi bērnu jau iemīļotām dziesmām, kuru autore ir talantīgā komponiste Laura Polence, bet dziesmu vārdus sarakstījuši dzejnieki Kārlis Vērdiņš un Edvards Kuks, kā arī rakstnieces Inga Mastiņa un Elizabete Lukšo-Ražinska. Nošu līnijas un dziesmu pantus papildina mākslinieces Gunas Pogas ilustrācijas, kurās dziesmu varoņi un tēli dzīvo paši savu dzīvi. Grāmatai pievienots arī QR kods, kas aizvedīs uz tīmeklī izveidotu īpašu izlasi ar visu 22 grāmatā iekļauto dziesmu karaoke versijām. “Jau trīs gadus man ir liels prieks un gods komponēt mūziku pašai jaunākajai auditorijai, tāpēc vēl jo priecīgāks notikums ir šīs skaistās nošu grāmatas izdošana, ko pati esmu gaidījusi ar lielu nepacietību. Ceru, ka tā priecēs un būs lielisks palīgs arī mazajiem dziedātājiem,” tā dziesmu autore Laura Polence.

Laura Polence ir dziedātāja, komponiste un pianiste. Ar mūziku nodarbojas kopš sešu gadu vecuma, pēc Rīgas Doma kora skolas diriģēšanas klases beigšanas 2007. gadā Laura pārcēlās uz Nīderlandi, lai studētu džeza vokālu un kompozīciju Amsterdamas Mākslu augstskolā. Šobrīd Laura joprojām dzīvo Amsterdamā un aktīvi darbojas vairākos muzikālos un teātra projektos. Kopš 2018. gada Laura komponē dziesmas bērniem, un 2020. un 2021. gados viņa saņēmusi Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta Mikrofons” kategorijā “Gada labākais mūzikas albums bērniem”.