Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Igo duetā ar Katrīnu Dimantu publisko humorpilnu etnoroka dziesmu

© Publicitātes foto

Igo duetā ar dziedātāju Katrīnu Dimantu ierakstījis humorpilnu un vasarīgu etnoroka dziesmu “Redzēj’ puisis, redzēj’ meita”. Dziesmas mūzikas autors ir Jānis Strazds, bet vārdu – pats Igo.

Igo un Jāņa Strazda sadarbības sākums meklējams vēl gadsimtu mijā. Gadu gaitā kopā sarakstīts daudz mūzikas, bet 2010. gadā radīta apjomīgā koncertprogramma “Uguns” ar lielu tautas mūzikas ietekmi. Abi muzicē arī postetno ansamblī “Vējturi”. Jaunās, etnoroka stilistikā ieturētās dziesmas “Redzēj’ puisis, redzēj’ meita” tapšanu iedvesmojusi Igo dzeja krājumā “Debesis ir karstas”. “Igo ir labs vārda meistars, un šeit viņš ir veidojis tautas dziesmas stilizāciju, esot uz nerātnības robežas, ar to vieglumu, kas ir nepieciešams vasarai un Saulgriežiem. Savukārt Katrīna ar savu dzīvesprieku dziesmā ienes autentiskumu. Rezultātā sanākusi humorpilna dziesma, kas, cerams, atnesīs vieglumu un svētku sajūtu visas vasaras garumā,” stāsta komponists Jānis Strazds.

Igo atklāj: “Manā dzejas krājumā "Debesis ir karstas" Jānis atrada savā starpā tematiski saistītus pantiņus par āboliem, meitām un puišiem, un ierosināja, ka varētu izveidot etnoroka kompozīciju. Sākām prātot, ka vajadzīga spēcīga sievietes balss, un iedomājāmies par Katrīnu. Ieraksta process parādīja, kas šī izvēle ir bijusi nekļūdīga - Katrīna ļoti labi saprata ideju un brīnišķīgi iesaistījās procesā. Lai taptu “Redzēj’ puisis, redzēj’ meita”, man nācās pierakstīt vēl trešdaļu tekstu, jo grāmatā bija tikai sākums un beigas. Interesanti, tas dzejolis jau ir nodrukāts, tāds vieglprātīgs un nešpetns pēc savas būtības, un man tagad vajadzēja atrast tās pašas sajūtu līnijas kā pirms sešiem, septiņiem gadiem. Atkal sajust to huligānisko humoru, un tāda arī mums sanākusi šī dziesma.”

“Iepriekš Igo zināju kā lielu mākslinieku. Mēs bijām sarunājušies uz “jūs”. Šogad mūsu komunikāciju atraisīja “Multimākslas” gadatirgi, ar kuriem apbraukājam Latviju, sarunājoties, jautrojoties un dziedot - es spēlēju ukuleli, bet Igo mutes harmonikas. Tas viss mūs ir aizvedis pie šīs foršās un ķecerīgās sadarbības. Es ceru, ka nākotnē mūsu sadarbību turpināsim, jo gribu radīt un izpildīt labu, dejojamu mūziku,” stāsta Katrīna Dimanta.