Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Grupa "audrú" piedāvā pienenēm pārpilnu video dziesmai “Nātres”

© Publicitātes foto

Indī mūzikas grupa "audrú" izdevusi dziesmu "Nātres", radot maģiskas vasaras nakts noskaņu. Ar to tiek pieteikta arī darba pie albuma “old stories” ieraksta uzsākšana.

Plašākas publikas uzmanību grupa "audrú" ieguva pagājušajā gadā ar minialbumu "the lighthouse trilogy", kas tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai "Zelta Mikrofons 2021" gada debitantu kategorijā. Paralēli darbam pie albumiem grupa izdod arī atsevišķus singlus, un šoreiz tā ir dziesma "Nātres", kas grupas koncertu repertuārā bijusi jau vairākus gadus, taču beidzot ir ierakstīta.

Dziesma ““Nātres” vēsta par pieņemšanu, līdzīgi kā to darām ar dabas procesiem, “nātrēm” vai, kā tas ir video, - pienenēm, kas ar savu izturību un neatkarību raisa apbrīnu. Muzikāli dziesmu iedvesmojis alternatīvās rokmūzikas un arī folka skanējums,” vēsta grupas PR nometne. Ja par topošo albumu, tad to veidos dziesmas, kas grupas repertuārā jau ir izturējušas laika pārbaudi - tāpēc arī nosaukums “old stories”. Ieraksta process notiek Valmierā, studijā “Hodila Records”, producenta Ģirta Laumaņa jeb Lomika vadībā.

Mazliet no vēstures. Grupu "audrú" veido četri draugi - Ieva Svētiņa, Gita Strazdiņa-Dzintara, Artūrs Dzintars un Jurģis Rāts, kurus vieno mīlestība pret dažādu žanru mūziku. Kā grupa "audrú" viņi kopā spēlē kopš 2017. Gada, līdz šim koncertējuši vairākās Latvijas pilsētās, piedalījušies festivālos “Bildes”, “Vegānfestivāls”, “VegFest Lt”, “Give & Get”. 2020. gada sākumā ieguva otro vietu un skatītāju simpātijas balvu Latvijas Universitātes un Radio NABA rīkotajā konkursā “Hadrons”, piedalījušies arī labdarības maratonā “Dod pieci!”.