Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Little Big “Covers”

© Publicitātes foto

Krievijas “punk-pop-rave” grupa "Little Big" nākusi klajā ar “Backstreet Boys” slavenā hita “Everybody” kaverversiju - jaunais singls iekļauts EP jeb minialbumā “Covers”.

Kā jau tas noprotams no albuma nosaukuma, šajā darbā ievietoti slavenu gabalu kaverversijas - tās esot dziesmas, ar kurām uzauguši paši grupas dalībnieki. Lūk, to saraksts: “Everybody (Little Big Are Back)” no “Backstreet Boys” apcirkņiem, “Blitzkrieg Bop” no grupas “Ramones” repertuāra, rotaļīgā “Barbie Girl” (“Aqua” kavers), plašākai auditorijai droši vien mazāk zināmais gabals “Koldunya” (Nadeždas Kadiševas dziesma) un itāļu ansambļa “Ricchi e Poveri” ultrapopulārās “Mamma Maria” versija. Jāatgādina, ka amizantie maskavieši “Little Big” ārpus dzimtās valsts robežām sevi skaļi pieteica ar dziesmu "Skibidi", kuras videoklips kļuva par skatītāko Krievijas “YouTube” un pārsniedza 500 miljonus skatījumu. Viņi ar koncertu viesojušies arī pie mums - 2019. gada maijā, kad uzstājās koncertzālē “Palladium”.

PAR. Šķiet, vislabāk padevusies “Blitzkrieg Bop” kaverversija, tiesa, pēc tās noklausīšanās uzreiz gribas meklēt (un sameklēt) tās oriģinālversiju. Jāuzteic arī “Everybody”, ko gan labāk skatīties komplektā ar video - tas esot pats dārgākais klips "Little Big" vēsturē, bet tajā labu videoklipu ir bijis daudz. “Mamma Maria” - arī to varbūt, nemaz nav slikti. Un tā nu beigu galā nonākam pie secinājuma, ka pats labākais no “Covers” ir šī EP dievīgais un asprātīgais vāciņa noformējums.

PRET. Ak, kungs, taču ne jau atkal “Barbie Girl”… Par šo dziesmu savas versijas jau ir sarakstījuši daudzi, taču pirmā, kas nāk prātā, ir vācu grupa “Audiosmog” (tā bijusi arī pie mums, tostarp uzstājusies Liepājas festivālā, tikai piemirsies, kurā no visiem…), kurai ar šādiem kaveriem arī bija piebāzts vesels albums, tikai daudz veiksmīgāks. Par “Koldunya” nav viedokļa - iespējams, ka "Little Big" dzimtenē šis gabals aizies “uz urrā”, bet NeKrievzemes klausītājam tā pilnīgi noteikti nepatiks. Diez kas nav, lai neteiktu vairāk - tas par visu šo minialbumu.