Lietuvas popprincese Monika nonākusi “Warner Music” paspārnē

© Nerijus&Gintare

Lietuvas popprincese, dziesmu autore un izpildītāja Monique publiskojusi jaunāko dziesmu “Friends”, kas ir pirmā, ko dziedātāja izdevusi “Warner Music Baltics” paspārnē.

Dziedātāja Monique jeb Monika Pundziute (23) Lietuvas mūzikas apritē ir jau labu laiku un pierādījusi sevi vietējā tirgū ar iekļūšanu Lietuvas mūzikas topu virsotnēs. 2015. gadā dziedātāja uzvarēja Lietuvas “X Faktors” izpildītāju konkursā, 2017. gadā ieguva Lietuvas Mūzikas balvu kategorijā “Gada izpildītāja”, bet 2020. gadā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē, iegūstot otro vietu. Šobrīd Monique ir viena no ietekmīgākajām “Instagram” zvaignzēm Lietuvā ar 138 000 sekotāju, savukārt viņas “YouTube” klipu kopējais skatījumu skaits sniedzas pāri 175 miljoniem, bet dziesmu kataloga klausījums - pāri 8,3 miljoniem.

“Friends” ir viegla un ritmiska popmūzikas dziesma, arī tās videoklips ir gaišās un rotaļīgās noskaņās, un simpātiskā Monika pilnībā attaisno savas valsts popprinceses statusu. “Dziesma ir par to, kad beidzot pasaki “nē” toksiskām attiecībām un cilvēkiem savā dzīvē,” dziesmu īsi komentē Monique. Dziesmas autore ir pati Monique un viņas partneris, Lietuvā plaši zināmais producents Plucando, bet līdzproducēšanā piedalījusies arī somu izpildītāja Ilon. “Friends” gan bija jāpaliek iekšējā lietošanā, jo pati sev apsolīju, ka šīs dziļi personīgais stāsts nenonāks publikas ausīs, bet, kad ieklausījos, sapratu, ka šī ir īstā Monique, ka šis ir skanējums, kura virzienā vēlos doties,” atzīst dziedātāja. Patlaban viņa turpina darbu pie sava trešā studijas albuma, kurš tiks izdots starptautiskā tirgū vēl šī gada ietvaros.

Svarīgākais