Grupā “Inokentijs Mārpls” bojāgājušā Skripa vietā muzicēs Renarts Braufmanis

© Publicitātes foto

Grupas “Inokentijs Mārpls” ieraksts tiešsaistes sociālā tīmekļa vietnē “Facebook” apliecina, ka grupas līderim Dambim visai ātri izdevies atrast basģitāristu, kurš stāsies traģiski bojāgājušā Skripa vietā – tas būs Renarts Braufmanis.

“Sveiki! “IM” atsākusi sadarbību ar Renartu Braufmani, kurš “mārplā” basoja 2000. gadu pirmajā desmitgadē un piedalījās albumu “Bitīt matos” un “Ķeras pie sirds” ierakstos,” pirmdien vēstīja īss ieraksts “Facebook” vietnē. Renarts Braufmanis ir mūziķis ar pamatīgu pieredzi: pazīstams kļuva ar darbošanos 90. gadu sākuma supergrupā “Nejautā”, pēc tam arī “Fuck Art” un “UFO grupā”, īslaicīgāk vēl vairākos projektos, bet šobrīd strādā audioierakstu studijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Kā zināms, basģitārista jautājums grupā “Inokentijs Mārpls” aktualizējās pēc tās ilggadējā dalībnieka Ivo Stankeviča jeb Skripa traģiskās bojāejas 2021. gada 21. februārī - viņš diezgan neskaidros apstākļos izkrita no dzīvojamā nama Alauksta ielā trešā stāva un nositās. Skrips “mārplos” ar pārtraukumiem muzicēja kopš 1991. gada, tāpat viņš bija arī grupas "Amorālā psihoze" dalībnieks, kā arī darbojies daudzos citos projektos. Skrips ir arī viens no galvenajiem varoņiem režisores Aijas Bley pērn iznākušajā dokumentālajā filmā "Mēs gribējām izmainīt pasauli" - līdzās "Inokentijs Mārpls" līderim Dambim (Raimonds Lagimovs) un mūzikas žurnālistam Uldim Rudakam.

Svarīgākais