Eirovīzijas uzvarētāji uzstāda rekordus un iekaro globālo “Spotify” straumēšanas topu

© Publicitātes foto

Pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā Itālijas grupas “Måneskin” dziesma “Zitti E Buomi” iekļuvusi populārākās mūzikas straumēšanas platformas “Spotify” globālā topa desmitniekā.

Šādos topu augstumos dziesma no Itālijas nokļuvusi pirmo reizi. Kopumā “Zitti E Buomi” iekļuvusi 29 valstu topos un 13 no tiem - pirmajā vietā, tostarp arī Latvijā. Ar šiem panākumiem un kopsummā 4 miljoniem (!) klausījumu vienas dienas laikā “Zitti E Buomi” jau ir ierakstījusies mūzikas industrijas vēsturē kā visvairāk klausītā Itālijas dziesma “Spotify” platformā. Jāpiebilst, ka “Måneskin” izpildītā dziesma "Zitti e Buoni" jau ir ieguvusi dubultplatīna statusu, un ir iekļauta grupas albumā "Teatro d'Ira - Vol I", kurš pēc uzvaras Eirovīzijā arī nupat ir kļuvis par platīna statusa ieguvēju.

Izklaide

Līdz 6.oktobrim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā ir skatāma "Lielā sēņu izstāde 2024". Šoruden sēņu izstāde pirmoreiz norisināsies, godinot sēņošanas tradīcijas iekļaušanu Nacionālajā nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Izstādē sēnes sakārtotas dažādās grupās - ēdamās, neēdamās, indīgās un aizsargājamās.

Svarīgākais