Ciemos brauc spāņu rekordisti

Šodien, 6. novembrī, klubā Melnā piektdiena notiks pasākums Trepanācija III, kas tiek pieteikts kā "skarbākām miroņumetāla muzikālajām izpausmēm veltīta koncertsērijas trešā daļa".

Šoreiz cikls Trepanācija būs interesants vismaz no diviem aspektiem. Pirmais – tajā uzstāsies spāņu progressive metal grupa Kathaarsys, kuras šā gada koncertu dosjē ir vairāk nekā iespaidīgs. Neatkarīgās apskatnieks uzskaitīja, ka no janvāra vidus līdz augustam Kathaarsys dažādās valstīs ir uzstājušies 83 (!) reizes. Paklausoties šīs grupas piedāvājumu, gan nākas atzīt, ka diez ko interesants tas nav, taču tik iespaidīgs koncertu skaits liek domāt, ka dzīvajā šie spāņi mums parādīs velnu.

Informācijai: Kathaarsys radusies kādā mazā Spānijas pilsētā 2002. gada sākumā un ievērību izpelnījās jau ar pirmo albumu Portrait Of Wind And Sorrow (2005), par ko kritiķi rakstīja, ka spāņi esot radījuši savu unikālo skanējumu – progresīvās mūzikas sajaukumu ar ekstrēmo metālmūziku, nezaudējot melodiskumu. Kathaarsys uzsāka apjomīgu koncertdarbību Eiropā, pie viena nostiprinoties arī Amerikā – ko vēl vairāk var vēlēties?! Interesanti, ka grupa sastāv tikai no trim cilvēkiem, turklāt basģitāru spēlē sieviete.

Kathaarsys būs tikai viena no šī koncerta grupām – vēl spēlēs somu grupa Routakeha (visai garlaicīgs štrunts), kā arī pašmāju metālbrigādes Diseim, Dislocation un Malduguns. Lūk, un tieši dēļ pēdējiem no nosauktajiem, pēc Neatkarīgās apskatnieka domām, ir visvairāk vērts doties trepanēties. Neskatoties uz visai stulbo grupas nosaukumu, Malduguns spēlē ļoti labu vecās skolas nāvīti. Šajā "vokāli instrumentālajā ansamblī" ir sapulcējies vai vesels latvju metālmūzikas zieds – spēkus apvienojuši vīri no tādām grupām kā Frailty, Tabestic Enteron, Skyforger un Heresiarh. Ir dzirdēti, bet vajag vēl!

Izklaide

Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no 3 kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.