Dīdžeju apvienība ar DJ Mosta priekšgalā laiž klajā debijas singlu

© Publicitātes foto

Dīdžeju apvienība ar eleganto nosaukumu “Skrapneshi”, kurā ietilpst dīdžeji Monsta un PM2THEAM, izdevuši “turntablism” stilā veidotu skaņdarbu “Celiņi uz platēm”.

“"Turntablism” centrā ir plašu atskaņotājs kā mūzikas instruments,” stāsta PM2THEAM. “Visbiežāk mūsu instruments dzirdams kā mazs fragments kādā hiphopa dziesmā, bet mēs vēlamies to izcelt priekšplānā - veidot dziesmu, balstoties tikai uz skrečošanas paņēmieniem un dažādiem jau gataviem ierakstiem. Tas īstenībā nav nekas jauns, tikai mazāk aptverts un dzirdēts.“

Dziesma “Celiņi uz platēm” ir pirmais ”skrāpnešu” veikums. Tajā dzirdami fragmenti gan no Latvijas hiphopa, gan vecajām apmācību platēm, kā arī pašu radīti sempli. “Ejot tradicionālo hiphopa kultūras ceļu, gribējām radīt skaņdarbu par savu ikdienas darbu, ko ieguldām, apgūstot savu instrumentu - plašu atskaņotāju. Tā kā paņēmienu ir ļoti daudz, un tie jāprot izpildīt precīzi, tas prasa laiku un pašdisciplīnu, tomēr, kā dzirdams arī pašā dziesmā, - mums šis process nekad neapnīk.”

Ja par abiem dīdžejiem, tad DJ Monsta (Uldis Cīrulis) ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas dīdžejiem/producentiem. Piedalījies daudzos muzikālajos projektos - gan popa, džeza un klasiskās mūzikas, gan tautas mūzikas žanrā. Savukārt DJ PM2THEAM muzicē lielākajos klubos un festivālos Latvijā un kaimiņvalstīs jau kopš 2009. gada. Skrečošanas entuziasts un platformas “Turntablist Latvia” veidotājs. Regulāri sadarbojas ar vietējiem hiphopa māksliniekiem, kā arī ir daļa no projekta “Jazzatomy”.

Izklaide

Līdz 6.oktobrim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā ir skatāma "Lielā sēņu izstāde 2024". Šoruden sēņu izstāde pirmoreiz norisināsies, godinot sēņošanas tradīcijas iekļaušanu Nacionālajā nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Izstādē sēnes sakārtotas dažādās grupās - ēdamās, neēdamās, indīgās un aizsargājamās.

Svarīgākais