Jau šo sestdien notiks virtuālais Glastonberijas festivāls

© Damon Albarn photography credit Anna Barclay

Šo sestdien, 22. maijā, notiks viens no lielākajiem un prestižākajiem mūzikas festivāliem Eiropā – Glastonberija. Šoreiz gan virtuāli, bet vienalga ar cienījamu mākslinieku piesaisti.

Glastonberijas festivāla rīkotāji nevēlējās jau otro gadu pēc kārtas pārcelt pasākuma norisi, tāpēc šoreiz to nolēma rīkot attālināti. Jau šo sestdien tiks organizēta ekskluzīva tiešraide no Somersetas Vorsiju fermas, ļaujot mūzikas faniem jebkurā pasaules malā virtuāli apvienoties un dalīties ar festivāla un tā idilliskās apkārtnes sajūtām.

“Šī ir unikāla iespēja virtuāli pabūt festivālā, uz kuru parasti gandrīz nav iespējams nopirkt biļetes, jo tās tiek izpārdotas gaismas ātrumā,” vilina organizatori, un par to gaismas ātrumu viņiem ir pilnīga taisnība.

Tiešraide sāksies 22. maijā pulksten 21 pēc Latvijas laika, kad uz skatuves kāps “Wolf Alice”. Pēc tam - Maikls Kivanuka (pulksten 21.25), Džordžs Ezra (21.55), “Idles” (22.05), “Coldplay” (23.05), Deimons Albērns (23.50), Džordža Smita (0.35), pagaidām nenosauktais īpašais viesis (1.05), Kano (1.35), DJ Honey Dijon, piedaloties Roisīnai Mērfijai (2.00). Piekļuves biuļete tiešraidei 23 eiro vērtībā vēl ir nopērkama.

Izklaide

Līdz 6.oktobrim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā ir skatāma "Lielā sēņu izstāde 2024". Šoruden sēņu izstāde pirmoreiz norisināsies, godinot sēņošanas tradīcijas iekļaušanu Nacionālajā nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Izstādē sēnes sakārtotas dažādās grupās - ēdamās, neēdamās, indīgās un aizsargājamās.

Svarīgākais