Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Rag’n’Bone Man “Life By Misadventure”

© Publicitātes foto

“Sony Music” paspārnē nācis otrais kolorītā angļu dziedātāja Rag’n’Bone Man (īstajā vārdā Rorijs Čārlzs Grems) albums, kurš izdots četrus gadus pēc viņa itin revolucionārā un daudzām balvām aplaimotā debijas ripuļa “Human”.

Rag’n’Bone Man debija ar šo plati bija gluži neticams veiksmes stāsts: albums ieguva četrkārtēju platīna statusu un nokļuva Lielbritānijas albumu pārdošanas topa pirmajā vietā jau tā izdošanas nedēļā, kļuva par visātrāk pārdotāko albumu pēdējā desmitgadē un ieguva “Brit Awards” un “Ivor Novello” balvas. Arī jaunais ieraksts jau izpelnījies plašu mediju atbalstu, piemēram, “Sunday Times” paziņojis, ka šis darbs ir “viens no šī gada lielākajiem albumiem”. Divi no albumā iekļautajiem un iepriekš izdotajiem singliem “All You Ever Wanted” un “Anywhere Away From Here” (kopā ar Pinku) jau nokļuvuši regulārā radio rotācijā visā pasaulē. Prezentējot savu jauno albumu, Rag’n’Bone Man jau paspējis viesoties tādos prestižos TV raidījumos kā “Comic Relief”, “Later…With Jools Holland” un “Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway”, kā arī ar dziesmu “Anywhere Away From Here” uzstāties šī gada “Brit Awards” balvu pasniegšanas ceremonijā - kopā ar Luishamas un Griničas ārstu un mediķu kori. Un vēl kāds interesants fakts: neskatoties uz to, ka šis dziedātājs tiek pieteikts kā angļu mūzikas pēdējo gadu lielākais pārsteigums, viņš nebūt nav nekāds puišelis - Rorijam Čārlzam ir jau 36 gadi.

PAR. Kaut kas tajā visā ir - Rag’n’Bone Man ar kaut kādiem sev vien zināmiem paņēmieniem liek sevī ieklausīties. Arī vokāls ir fascinējošs, “new blues” un indīpops laikam tiešām varētu būt viņa tuvākie stilistiskie raksturojumi. “All You Ever Wanted”, protams, uzrunā visvairāk, taču ieteicami ir arī tādi gabali kā “Breathe In Me”, “Alone”, “Crossfire”, “Time Will Only Tell”, “Party’s Over” u.c. Laiks, ko veltīsiet šai platei, nebūs nomests zemē.

PRET. Nonstopā klausoties visu šo pasākumu 15 kompozīciju un gandrīz stundas garumā, tas uz beigām apnīk - diezgan liela vienveidība.