RECENZIJA: Bebe Rexha “Better Mistakes”

© Publicitātes foto

31 gadus vecās ņujorkietes ar albāņu saknēm Bibī Reksas otrais studijas albums izdots lielā koncerna “Warner Records” paspārnē.

“Albums ir klāt, un tajā ir viss, ko es vēlējos! Neesmu atteikusies ne no kā - nedz no tā, ko esmu piedzīvojusi, nedz no tā, par ko esmu kļuvusi. Atļāvos pateikt visu, kas bija nepieciešams. Ceru, ka jums tas patiks tikpat ļoti, kā man pašai!” priecājas popdziedātāja. Lai atzīmētu albuma izdošanu, dziedātāja izziņojusi savu pirmo tiešsaistes koncertu "A Night With Bebe Rexha: The Better Mistakes Livestream Concert", kas notiks 20. maijā pulksten 21.

Jāatgādina, ka kolorītā Bibī Reksa savu jauno radošo ēru iezīmēja ar 2020. gadā izdoto singlu “Baby, I’m Jealous”, sasniedzot 70 miljonus klausījumu vietnē “Spotify” un 54 miljonus video skatījumu “YouTube” vietnē. Bet vispār viņas pazīstamākās dziesmas ir “Meant To Be” (kopā ar duetu “Florida Georgia Line”) un “Me, Myself & I” (kopā ar G-Eazy), kā arī virkne singlu kopā ar tādiem “stāriem” kā Nikiju Mināžu, Lil Wayne, Machine Gun Kelly, X Ambassadors, Deividu Getu u.c. Arī jaunajā ripulī pazīstamu vārdu netrūkst: Treviss Bārkers, Ty Dolla $ign, Lil Uzi Vert, Doja Cat, Riks Ross, Lunay, Pink Sweats. Kopumā albumā iekļautas 13 kompozīcijas, tostarp to noslēdzošā “Mama”, kurā ir neliels fragments no slavenā “Queen” hita “Bohemian Rhapsod”.

PAR. Uz nerviem nekrītošs, spēcīgs un enerģisks albums, protams, arī Bibī Reksas balss dotības ir iespaidīgas. “Baby, I’m Jealous”, protams, ir galvastiesu pārāka par pārējām dziesmām, taču nevajadzētu norakstīt arī pārējo te iekļauto skaņu materiālu. Piemēram, kopā ar Trevisu Bārkeru ieskaņotā “Break My Heart Myself”, intriģējošā “Better Mistakes”, ar radiohita potenciālu apveltītā “Sacrifice”, bērnišķīgi gaišā “Trust Fall”, tīniski nekaunīgā “My Dear Love” (kopā ar Ty Dolla $ign un Travor Daniel), ritmiskā un līdzi dungojamā “Die For A Man” (kopā ar Lil Uzi Vert), arī “Death Row” - labu gabalu te netrūkst. Simpātisks albums, kuru vislabāk var novērtēt pēc Eirovīzijas dziesmu konkursā startējošo klausīšanās - uzreiz var redzēt, kas ir īsta popmūzikas manta…

PRET. Šī nav popmūzikas superlīga, tikai augstākā. Romantiskā “Amore” (kopā ar Roku Rosu) ar savu latīņamerikānisko piesitienu gan pamanās nokaitināt, tāpat varētu iztikt bez “Mama”, bet, par laimi, abi šie gabali noslēdz albumu.

Izklaide

Latvijas Radio 1. studijā 25. oktobrī rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz” uzstāsies itāļu multiinstrumentālists Emiliano D’Auria, kurš primāri ir pianists ar plašu džeza vērienu. Rīgā tiks prezentēta gluži jauna koncertprogramma, kuras kodols būs topošais Emiliano kvinteta albums “The Baggage Room”.

Svarīgākais