Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Imants Daksis publicē Latvijai veltītu dziesmu un skarbu videoklipu

© Publicitātes foto

Ražīgais dziesminieks Imants Daksis publicējis jaunu dziesmu “Brīvības dziņa”, kurai tapis arī interesants, vēsturisks un noskaņām bagāts videoklips.

Imanta Dakša dziesmas “Brīvības dziņa” videoklipa režisors ir Jāzeps Podnieks. “Var iztirzāt klipa konceptu un tā izpildes nianses, taču, primitīvi izsakoties, filmējām “pieklājīgā pankā” - kortelītis, pāris cigarešu paciņas uz dzelzceļa sliedēm pie Zemitānu tilta. Videoklipā izmantoti arhīva materiāli no Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva, kas dažbrīd harmoniski mijiedarbojas, bet dažbrīd konfliktē ar dziesmā paustajiem motīviem. Pārējais materiāls operatora-inscenētāja Ritvara Blukas izpildījumā filmēts ar rokas kameru uz Hi8 kasetēm,” stāsta režisors. Jaunā dziesma ir singls no Imanta Dakša gada nogalē gaidāmā albuma “Vientuļās revolūcijas”, kuru ievadīja mūziķa pērn izdotais minialbums “Ilgais ceļš kapos”.

Superīga dziesma un superīgs klips - tā īsumā varētu raksturot Imanta Dakša jaunāko garadarbu. Noteikti jāpiemin cilvēkus, kuri piedalījušies šī klipa filmēšanā - Austrums, Anna Kalnā, Miķelis Vanags un, protams, pats Daksis. Savukārt ierakstā bez Imanta vēl piedalījušies Kristīne Ādmine-Liepa (kokles), Miķelis Vanags (ģitāras), Toms Valmiers (kontrabass) un Mikus Čavarts (sitamie instrumenti). Skaņu producents - Mārtiņš Krastiņš.