Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Arēnas Rīga” koncertdzīvi atdzīvinās Harijs Poters

© Publicitātes foto

Koncertaģentūra “L.tips Agency” drosmīgi pieteikusi pirmo šā gada lielkoncertu “Arēnā Rīga”: plānots, ka 10. oktobra vakarā arēna pārvērtīsies brīnumainā Harija Potera pasaulē, kuru uzburs Londonas filharmonijas un simfoniskais filmu mūzikas orķestris kopā ar atzītiem solistiem, kori, kā arī oriģinālajiem aktieriem.

Pēc britu rakstnieces Džoannas Ketlīnas Roulingas romāniem tapušās Harija Potera filmas ir vienas no visskatītākajām visā kino vēsturē. Astoņu filmu seriāls ierindojas trešajā vietā pasaulē, un tā kopējie ienākumi sasniedz gandrīz 8 miljardus (!) dolāru.

Nozīmīga loma šiem panākumiem ir arī mūzikai, ko speciāli seriālam sacerēja tādi komponisti kā “Oskara” balvas laureāti Džons Viljamss un Aleksandrs Desplā, kā arī talantīgie Patriks Doils un Nikolass Hūpers.

10. oktobra koncertā būs unikāla iespēja noklausīties pašus spilgtākos visu astoņu Harija Potera filmu motīvus. Piemēram, Džons Viljamss (“Zvaigžņu kari”, “Indiana Džonss”, “Juras laikmeta parks”) sacerējis mūziku trim pirmajām Potera sērijas filmām, tostarp slaveno Hedvigas tēmu, bērnu kora dziedāto klasisko Cūkkārpas motīvu par Dubultajām nepatikšanām un jautro Mārdžas tantes valsi. Patrika Doila (“Bridžitas Džonsas dienasgrāmata”, “Karlito ceļš”, “Drošsirde”) Cūkkārpas himna no ceturtās Harija Potera filmas ieved publiku noslēpumainajā un tumšajā Trejburvju turnīra pasaulē. Nikolass Hūpers sacerējis „Atvadas no Dumidora” piektajai un sestajai Harija Potera filmai. Bet Aleksandrs Desplā (“Krēslas sāga”, “Karaliene”, “Karaļa runa, Ūdens forma), kura talantam cita starpā pieder arī “Lilijas tēma”, komponējis mūziku pēdējām divām sērijām, radot grandiozu un neaizmirstamu noslēgumu. Uzskaitītās kompozīcijas ir tikai daļa no tā, ko apmeklētājiem būs prieks skatīt un dzirdēt “Arēnas Rīga” koncertā. Muzikālo priekšnesumu papildinās Vīzliju ģimenes locekļu klātbūtne, kas pasākumā ieviesīs laba humora un prieka dzirkstis. Savukārt vismodernāko gaismas, skaņu un lāzera tehnoloģiju sasaiste paspilgtinās apmeklētāju emocijas, radot patiesu sajūsmu. Vizuālie un burvju efekti iestatīti tā, lai jebkura Harija Potera cienītāja sirdij ļautu pukstēt nedaudz straujāk.