Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Tiešraidē no Latgales vēstniecības skanēs Andreja Osokina solokoncerts

© JĀNIS ROMANOVSKIS

Šo piektdien, 7. maijā, pulksten 19 tiešraidē no Latgales vēstniecības “Gors” izskanēs Andreja Osokina koncerts “Osokins – Bēthovenam”, kurā talantīgais pianists atskaņos Ludviga van Bēthovena, Roberta Šūmaņa, Friderika Šopēna un Sergeja Rahmaņinova mūziku, kā arī komponista Kristapa Pētersona Bēthovenam veltītā skaņdarba pirmatskaņojumu.

Šī koncerta norise tika plānota pagājušā gada nogalē, taču ierobežojumu dēļ tas vairākkārt tika pārcelts. Pateicoties Latgales vēstniecībai “Gors”, tika rasta iespēja koncertam izskanēt tiešraidē, tādējādi sniedzot iespēju to noklausīties gan latviešu mūzikas cienītājiem, gan Andreja Osokina un Kristapa Pētersona talanta cienītājiem visā pasaulē. Tiešsaistes koncerts, kā arī Andreja Osokina un Kristapa Pētersona saruna būs klausāmi un skatāmi bez maksas “Gors” mājaslapā un koncertzāles kontā sociālā tīmekļa vietnē “Facebook”.

Koncertprogrammas stūrakmeņi ir Ludviga van Bēthovena “Mēnesnīcas sonāte”, kas iedvesmoja daudzus 19. gadsimta komponistus, kuru mūzika arī skanēs koncertā, un Kristapa Pētersona jaundarbs “Mūzika klavierēm”, kas radīts īpaši šim notikumam. “Kristapa Pētersona jaundarba iestudēšana bija īsts ceļojums mūsdienu mūzikā, kad ir jāspēlē ne tikai uz taustiņiem, bet nepieciešams arī dažādos veidos pieskarties klavieru korpusam, kas veido šī darba daudzdimensionālo struktūru. Tas bija patiešām ļoti liels, sarežģīts un gandrīz neiespējams izaicinājums, bet tagad, tuvplānā iepazīstot Pētersona mūzikas valodu, varu teikt, ka šis ir ļoti ekspresīvs un smalks skaņdarbs,” stāsta Andrejs Osokins.